
Протягом найближчих років в Україні відкриється два заводи з переробки картоплі
Фото: agropolit.com
Україна займає четверте місце в світі за площами під картоплею
І.... і 98 — за врожайністю!
Про це повідомляє Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку на сторінці в Facebook, пише http://agravery.com.
«Маємо 4 місце в світі за розміром виробничих площ та аж 98 місце за врожайністю. В комерційному секторі виробляється лише 5% української картоплі, але деякі наші фермери вже навчились отримувати врожайність, не гірше, ніж їх колеги в Голландії та Бельгії — 40-60 тонн/га. З переробкою в нас не дуже — максимум 6% від загального врожаю та особливого розвитку в цьому напрямку поки не помітно, але ще не вечір», — зазначає Тетяна Гетьман.
В комерційному секторі виробляється лише 5% української картоплі
Для порівняння, в ЄС переробляється більша частина врожаю картоплі, й за останні 10 років виробництво продуктів переробки там збільшилось в 1,5 рази. Вже за 2-3 роки в Україні планується відкриття двох заводів з виробництва картоплі фрі на базі професійних виробничих проектів.
