Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Нардепи готують приємне нововведення для водіїв

Нововведення вплинуть на вартість страхового полісу.

https://avtolubiteli.club

Нардепи готують приємне нововведення для водіїв

Платити гроші за ремонт автівки зі своєї кишені не доведеться – обіцяють чиновники

Також, відповідно до законопроекту, кожен страховик тепер буде враховувати вартість ПДВ. Про це з посиланням на avtolubiteli.club розповідає портал Вголос.

 Якщо протягом 15 днів після ДТП компанія не відшкодувала клієнту кошти, отримає штраф у розмірі двадцяти відсотків від цієї суми

У випадку ДТП, компенсації страхової компанії найчастіше не вистачає на ремонт машини. Аргументи страхової компанії звучать наступним чином: «Деталі вашої машини занадто зношені». Найгірша ситуація, коли ваша страхова збанкрутувала, тоді чекати виплату компенсації можна пару років. Однак, у ВР лежить проект закону, який може змінити цю ситуацію. І найцікавіше: суми виплат зростуть. За пошкодження транспортного засобу – до 8 млн. грн. А за життя і здоров’я – до 20 млн. грн. Проте, збільшення виплат вплине і на вартість автоцивілки. Після прийняття Закону, ціна поліса буде визначатися окремо кожною страховою компанією.

У законопроекті також вирішили ввести штрафи для самих страхових фірм. Якщо протягом 15 днів після ДТП компанія не відшкодувала клієнту кошти, отримає штраф у розмірі двадцяти відсотків від цієї суми. Посиляться штрафні санкції для водіїв, які їздять без страховки. Після введення фотофіксації, їм, крім штрафу за порушення ПДР, приходитиме ще і штраф за відсутність поліса – 1,7 тис. грн.

Telegram Channel