Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Феміністки маршували вулицями Львова

Галицькі феміністки: «Коханий, вийди в декрет».

ZAXID.NET

Феміністки маршували вулицями Львова

Цього разу участь в акції взяли близько 200 осіб серед них і діти

У четвер, 8 березня, центром Львова пройшов Феміністичний марш під гаслами «Сестринство, підтримка, солідарність», передає ZAXID.NET. Така акція відбувається у місті вже четвертий рік поспіль. Учасниці та учасники ходи закликали до боротьби із домашнім насильством, до зрівняння оплати праці чоловіків та жінок та проти сексизму у суспільстві.

Законодавчих змін, які стосуються боротьби із дискримінацією на роботі чи боротьби із насильством в родинах, досі не достатньо.

Учасники та учасниці маршу збирались на площі Ринок біля центрального входу до міської ратуші. Частина з них взяла участь в імпровізованому барабанному оркестрі. Перш, ніж розпочати ходу, кілька активісток виступили із промовами: вони наголосили, що законодавчих змін, які стосуються боротьби із дискримінацією на роботі чи боротьби із насильством в родинах, досі не достатньо.

Неподалік від основної акції зібралась невелика група дівчат (приблизно 20 осіб), які стояли із плакатами на кшталт «Гендерні квоти дискриміновані», «Не гендер, а стать». За словами учасниць цієї альтернативної акції, вони зібрались тому, що не погоджуються зі словами та діями львівських феміністок. На думку цих активісток, боротьба жінок за рівні права з чоловіками призведе до того, що жінкам доведеться займатись важкою та небезпечною фізичною працею, а замість Міжнародного жіночого дня краще святкувати День Матері.

«Жінки можуть працювати моделями, а не таскати цеглу», - прокоментувала одна з учасниць акції, яка не назвала свого імені.

Феміністичний марш пройшов колоною з площі Ринок до Опери, та вернувся проспектом Свободи назад, до ратуші. Під час ходи було частково обмежено рух транспорту, а безпеку учасників забезпечували 14 працівників патрульної поліції та інші представники правоохоронних органів.

Telegram Channel