Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Винаходи очільника «Волиньобенерго» увійшли до престижного видання

Українські науковці мають чим похвалитися

energy.volyn.ua

Винаходи очільника «Волиньобенерго» увійшли до престижного видання

Вийшла друком книга «Винахідники України – еліта держави. Винаходи та інновації»

Книга популяризує винахідників України задля розкриття інтелектуального потенціалу наших громадян і впровадження винаходів у виробництв, інформує прес-центр ПрАТ «Волиньобленерго». У ній міститься ґрунтовна, цікава та важлива інформація як для фахівців, так і для читачів без спеціальних знань. Зокрема аспекти підвищення ефективності винахідницької та інноваційної діяльності в Україні, взаємозалежність інтелектуальної власності та розвитку економіки, захист інтелектуальної власності винахідників тощо.

Значну частину видання становлять відомості про винаходи українських раціоналізаторів у різних сферах життєдіяльності. Наразі в активі генерального директора ПрАТ «Волиньобленерго», доктора економічних наук Володимира Купчака сім винаходів.

Значну частину видання становлять відомості про винаходи українських раціоналізаторів у різних сферах життєдіяльності. Наразі в активі генерального директора ПрАТ «Волиньобленерго», доктора економічних наук Володимира Купчака сім винаходів. Серед них:

«Пристрій для вимірювання густини природного газу».

«Мобільний комплекс для експрес-контролю і технічної перевірки стаціонарного вузла обліку газу».

«Установка для повірки побутових лічильників газу з елементами температурної компенсації».

«Анкерний пристрій».

«Будівельна сендвіч-панель».

«Спосіб будівництва приміщень із застосуванням будівельних сендвіч-панелей».

«Система конструкції житлового приміщення».

Мета видання «Винахідники України – еліта держави. Винаходи та інновації» – розповісти про історію винахідництва, визначити роль українських винахідників в історії технічного прогресу, донести до загалу важливість розвитку науки, розказати про наших сучасників, які попри виклики сьогодення, продовжують створювати нове.

Укладачі книги впевнені, що ефективна робота у сфері інтелектуальної власності здатна винести всі галузі економіки України на новий рівень конкурентоспроможності на світовому ринку.

Telegram Channel