Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рада розгляне подання на Савченко 22 березня

«Мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе…»

Хpress.sumy.ua.

Рада розгляне подання на Савченко 22 березня

«Відео, яке ви побачите на засіданні, шокують все суспільство»

Верховна Рада розгляне подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Надії Савченко у четвер, 22 березня. Про це заявила представник президента в парламенті, народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Луценко, передає «Українська правда» з посиланням на прес-служба БПП.

«У середу буде розглядатися питання на Комітеті. Генпрокурор буде в четвер. Фракція БПП буде голосувати за всі три позиції – зняття недоторканості, арешт і затримання. Відео, яке ви побачите на засіданні, шокують все суспільство», – підкреслила Луценко.

Фракція БПП буде голосувати за всі три позиції – зняття недоторканості, арешт і затримання. 

За її словами, БПП підтримає законопроект, яким передбачається надання дозволу на огляд речей народних депутатів України при вході до парламенту.

«Ми не знаємо сірих коней, які є в парламенті. Тому наша фракція буде підтримувати законопроект про дозвіл на огляд речей депутатів при вході в парламент. Ми його вже зареєстрували і будемо підтримувати», – додала вона.

Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що винесе на порядок денний питання щодо зняття недоторканності з нардепа Надії Савченко, як тільки буде відповідне рішення регламентного комітету.

Як відомо, раніше депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня затримали на КПВВ з арсеналом зброї.

У ніч на 15 березня Савченко повернулася до України з депутатської поїздки до Європи й таки з’явилася до СБУ.

А Генпрокурор заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала «терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе».

За словами Луценка, вона нібито вербувала людей для цього й давала відповідні вказівки.

Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони.

Згодом Луценко вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.

 

Telegram Channel