МЛИНЦІ НЕ ЛИШЕ В МАСНИЦЮ
Вони бувають на столі дуже часто. Їх готують із дріжджового чи прісного тіста. Здавна казали, що сухий млинець горло дере, а тому робили їх з різними начинками...
Вони бувають на столі дуже часто. Їх готують із дріжджового чи прісного тіста. Здавна казали, що сухий млинець горло дере, а тому робили їх з різними начинками.
З СОСИСКАМИ
Приготуйте прісне тісто, підсмажте великі млинці, як на налісники, а тоді викладіть начинку з сосисок.
Відваріть їх, наріжте кружальцями, вимішайте з тертим сиром, кетчупом і зеленню петрушки. Викладіть масу на млинець, згорніть його рулетиком чи трикутником — і подавайте до столу.
400 г сосисок, 150 г голландського сиру, 100 г кетчупу, пучок петрушки, сіль, перець.
ЯБЛУЧНІ
Яблука натріть на грубій тертці, потушкуйте з родзинками, корицею і цукром, викладіть все на млинці, а тоді — загорніть.
500 г яблук, 5 столових ложок цукру, 50 г родзинок, щіпку кориці, 5 столових ложок цукрової пудри для посипання млинців.
З КАПУСТОЮ І ГРИБАМИ
Гриби відварити, нарізати. Капусту залити відваром із грибів і потушкувати, накривши кришкою. Нарізану цибулю підсмажити, додати борошно, злегка підрум’янити і змішати з відцідженою капустою і грибами. Це буде начинкою для млинців.
400 г квашеної капусти, 1—2 цибулини, 80 г сушених грибів, 2 столових ложки борошна, 3 столові ложки жиру, сіль, перець, кмин.
З СОСИСКАМИ
Приготуйте прісне тісто, підсмажте великі млинці, як на налісники, а тоді викладіть начинку з сосисок.
Відваріть їх, наріжте кружальцями, вимішайте з тертим сиром, кетчупом і зеленню петрушки. Викладіть масу на млинець, згорніть його рулетиком чи трикутником — і подавайте до столу.
400 г сосисок, 150 г голландського сиру, 100 г кетчупу, пучок петрушки, сіль, перець.
ЯБЛУЧНІ
Яблука натріть на грубій тертці, потушкуйте з родзинками, корицею і цукром, викладіть все на млинці, а тоді — загорніть.
500 г яблук, 5 столових ложок цукру, 50 г родзинок, щіпку кориці, 5 столових ложок цукрової пудри для посипання млинців.
З КАПУСТОЮ І ГРИБАМИ
Гриби відварити, нарізати. Капусту залити відваром із грибів і потушкувати, накривши кришкою. Нарізану цибулю підсмажити, додати борошно, злегка підрум’янити і змішати з відцідженою капустою і грибами. Це буде начинкою для млинців.
400 г квашеної капусти, 1—2 цибулини, 80 г сушених грибів, 2 столових ложки борошна, 3 столові ложки жиру, сіль, перець, кмин.