Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Горохівщині будують унікальну ферму, яких нема в Україні

В бюджеті передбачені кошти на підтримку тваринницької галузі

Senfil.net

На Горохівщині будують унікальну ферму, яких нема в Україні

Про це повідомили під навчання для зоотехніків та техніків штучного осіменіння агрогосподарств області, що відбулося учора

Незважаючи на зменшення поголів’я ВРХ на Волині, його продуктивність невпинно зростає, адже забезпечується дотримання технологій годівлі корів, інформує департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА. За словами заступника директора департаменту АПР Юрія Юрченка, більшість господарств області займаються молочним скотарством, проте є і такі господарства, які утримують корів м’ясного напряму продуктивності: ТзОВ «Ратнівський аграрій», ТзОВ «Зоря», ТзОВ «Баффало», ТзОВ «Турія», ТзОВ «Пісочне», ФГ «Аміла».

Доповідач інтригував присутніх розповіддю про сучасну канадсько-американську ферму та відповідну технологію утримання корів. Об’єкт будується у Горохівському районі та є унікальним на Волині, а можливо і в Україні. Усі тварини на фермі утримуються безприв’язно, у вільнопровітрювальних приміщеннях.

У своїй презентації Юрій Юрченко інформував про програми підтримки аграрної галузі з державного та обласного бюджетів. Зокрема, акцентував на підтримці розвитку галузі тваринництва (презентація прикріплена до цієї новини). Саме з впровадження дотацій та ідентифікації сільськогосподарських тварин розпочалося реформування галузі тваринництва в Польщі та Чехії, зазначив представник чеського дослідного господарства ТОВ «Шауманн Агрі» Ян Роусек. Науковець консультував щодо технології утримання корів, надав цінні поради та рекомендації з відгодівлі, попередження захворювань, підготовки до отелення, післяродовий догляд та інше. (презентація прикріплена до цієї новини)

Продовжив тему ветеринарного забезпечення великотоварного молочного виробництва заступник директора з тваринництва ПОСП ім. Франка Дмитро Самсоненко. Доповідач інтригував присутніх розповіддю про сучасну канадсько-американську ферму та відповідну технологію утримання корів. Об’єкт будується у Горохівському районі та є унікальним на Волині, а можливо і в Україні. Усі тварини на фермі утримуються безприв’язно, у вільнопровітрювальних приміщеннях.

Telegram Channel