Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Даля Грибаускайте розглядає можливість висилки російських дипломатів з Литви

Лідерка маленької, але гордої Литви Путіна точно не боїться!

Поштівка

Даля Грибаускайте розглядає можливість висилки російських дипломатів з Литви

Причина – отруєння у Великобританії Сергія Скрипаля

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що розглядає можливість висилки російських дипломатів у зв'язку з отруєнням нервово-паралітичною речовиною екс-російського шпигуна в британському Солсбері (Велика Британія). Про це повідомляє видання The Associated Press.

«Ми розглядаємо такі заходи», – заявила вона, відповідаючи на запитання, чи може Литва вжити такі ж заходи, як і Британія.

Відзначається, що на саміті Євросоюзу в четвер, 22 березня, у Брюсселі Грибаускайте заявила, що пропонує свою повну підтримку уряду британського прем'єр-міністра Терези Мей.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британія стверджує, що обох росіян отруїли токсичною військовою нервово-паралітичною речовиною «Новічок», розробленою в Росії.

Також, голова МЗС Британії Борис Джонсон порівняв ЧС-2018 у Росії з гітлерівською Олімпіадою.

20 березня повідомлялося, що Даля Грибаускайте не збирається надсилати привітання Володимиру Путіна у зв’язку з перемогою на президентських виборах у Росії. 

Telegram Channel