Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

«Поезія – це завжди неповторність...» (Фото, відео)

21 березня Майстри поетичного слова традиційно відзначають Всесвітній день поезії. І до цього свята, на факультеті філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки, було приурочене літературно-музичне дійство під назвою «Над берегами вічної ріки» за творами Ліни Костенко.

Студенти четвертого курсу факультету філології та журналістики під керівництвом професора Світлани Богдан переконали глядачів, що поезія Ліни Василівни і справді «неповторна, якийсь безсмертний дотик до душі».

Це дійство мало особливу форму поетичних баталій, де змагалися між собою команди: «Весна», «Літо», «Осінь», «Зима». Кожна з яких у відповідному образі демонструвала високе поетичне слово «цариці поезії в Україні».

Дійство мало особливу форму поетичних баталій, де змагалися між собою команди: «Весна», «Літо», «Осінь», «Зима». Кожна з яких у відповідному образі демонструвала високе поетичне слово «цариці поезії в Україні».  

Також виконували музичні композиції, змагалися у літературних двобоях, перевтілювались у персонажів поетичних творів. Родзинкою дійства стала театралізована постановка фрагмента з «Думи про братів Неазовських».

Завершальне слово було за вельмишановним журі, котрі відзначили переможців. І як ви думаєте, яка пора року перемогла? Мабуть, не випадково за вікном лежить сніг, тому що команда «Зима» перевершила всіх. Проте цінні подарунки журі отримали й інші команди.

Інна КОШУЛИНСЬКА, студентка факультету філології та журналістики.

 

Telegram Channel