Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Юні горохівчани – найкращі рятівники

Юні горохівчани вийшли у фінал

Леся Влашинець

Юні горохівчани – найкращі рятівники

Команда «Вогник» ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Івана Франка перемогла на зональних змаганнях

У Горохівському РНД «Просвіта» відбувся районний фестиваль дружин юних пожежників.

Його учасниками були 8 команд - 48 учнів загальноосвітніх шкіл. Абсолютно всі вони дивували до гордості – змістовними виступами, до щирого сміху – дотепним гумором уболівальників і поважне журі. Його вже 25 років поспіль очолює головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валерій Юрчук. Цього разу місію членів журі виконали методист відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Мартинюк, заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Озерці Зоя Попович, педагог-організатор ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Підбереззя Лариса Нечипорук, керівник гуртків Горохівського БДЮТ Тарас Гриб.

Професійну оцінку знанням, творчій фантазії, вправності і оригінальності виступів у боротьбі за умовний факел перемоги складав балами головний інспектор Горохівського РВ УДСНС у Волинській області Олександр Масловський. Скажу наперед, що він, один із головних і найдосвідченіших рятівників району, команди цьогорічного фестивалю юних пожежників назвав однаково сильними і гідними перемоги.

Через декілька днів «Вогник» франківців підтвердив своє визнання найдостойніших на зональному фестивалі дружин юних пожежних: у Ківерцях розумники з Горохівщини вибороли перемогу у команд із цього населеного пункту, а також Маневичів, Рожища, Луцького району і міста Луцька і вийшов у фінал!

Було очевидно, що діти старанно готувалися до улюбленого злету. Найперше дві команди «Вогник», які представляли ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 імені Івана Франка міста Горохова і ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Новосілки, команди «Спалах», «Пломеніючі серця», «Агенти 101», «Палаючі серця» із ЗОШ І-ІІІ ступеня селища Сенкевичівки, міста Берестечка, сіл  Мирного і Борочича, команда  «Квартал 101» із НВК «ЗОШ І-ІІІ ступня-гімназія» міста Горохова і команда «Вогнеборці» зі ЗОШ І-ІІ ступеня села Пірванча із витонченим поєднанням серйозного, потрібного і жартівливого презентували себе у конкурсі «Домашнє завдання».

Члени журі уважно спостерігали за рівнем розкриття теми, виконавською майстерністю, оригінальністю сценарію і навіть за взаємозв’язком із публікою. Конкурс «Плакат соціальної реклами» оцінювали, враховуючи художню майстерність, оригінальність задуму і відповідність жанру плаката. Підбивши підсумки, були одноголосними в тому, що цьогорічна перемога по праву належить команді «Вогник» ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 імені Івана Франка міста Горохова. Друге місце п’єдесталу перемоги здобули «Агенти 101» із Мирного, третє – «Пломеніючі серця» з Берестечка.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валерій Юрчук із найгарнішими побажаннями вручив усім командам  і їхнім дорослим наставникам грамоти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації і пам’ятні сувеніри.

А через декілька днів «Вогник» франківців підтвердив своє визнання найдостойніших на зональному фестивалі дружин юних пожежних: у Ківерцях розумники з Горохівщини вибороли перемогу у команд із цього населеного пункту, а також Маневичів, Рожища, Луцького району і міста Луцька і вийшов у фінал!

Якщо ж поіменно, то цей тріумф для Горохівщини надбали учні 9 «А» і «Б» класів Соломія Баландін, Ірина Козакова, Богдан Боровський (капітан команди), Тетяна Кісіль, Дарина Здрилюк. Завдання ді-джея так само успішно виконав Максим Гриб. До чудової перемоги команду готували заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 імені Івана Франка Майя Кулай, педагог-організатор Надія Фищук, вчитель художньої культури Богдан Рубель, учитель музичного мистецтва Валерій Окис, учитель інформатики Валерій Кулай.

Леся Влашинець

Telegram Channel