Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чи об’єднається Перемиль з Берестечком?

На Горохівщині шукають формати об’єднання

Главком

Чи об’єднається Перемиль з Берестечком?

У селі відбулися громадські слухання, під час яких обговорювали можливі формати об’єднання у районі

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

На захід прибули прибуло близько 150 осіб. Зокрема, радники Волинського ЦРМС, очільниця Берестечка Валентина Залевська із представниками громади, активні громадяни тощо. Валентина Залевська розповіла про те, що чекає представників громади Перемиля після об’єднання із Берестечком. 

У підсумку 14 присутніх проголосувало за приєднання до Берестечка, 120 - проти і 4 утрималося.

Зауважимо, що громадські активісти із села Старики зібрали близько 300 підпісів за приєднання до Берестечка. Вони наголосили, що у випадку прийняття іншого рішення, вони готові позиватися до суду і захищати свої бажання.

Під час обговорення можливих форматів об’єднання перед присутніми виступили місцеві освітяни і навіть переселенці із Донбасу, які вболівають за майбутнє громади.

У підсумку 14 присутніх проголосувало за приєднання до Берестечка, 120 - проти і 4 утрималося. До слова, згідно із перспективним планом, Перемиль має об’єднатися із Берестечком.

І хоча представники громади переконують, що вони - самодостатні, мовляв, дохідна частина бюджету складає 1,8 млн. грн, експерт із місцевих фінансів Анатолій Матвіюк зауважив, що у разі об’єднання 60 % ПДФ громади складатиме близько 3,7 млн. грн, тобто, від об’єднання громада однозначно виграє.

Радник із децентралізації Оксана Урбан відзначила, що, на жаль, громада зволікає із об’єднання і втрачає можливості для розвитку.

Telegram Channel