Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Хлопець із ДЦП розповів волинським студентам, як подолав 5000 кілометрів (Фото, відео)

Для багатьох із нас Іван може слугувати прикладом незламності духу.

СНУ імені Лесі Українки

Хлопець із ДЦП розповів волинським студентам, як подолав 5000 кілометрів (Фото, відео)

«Всі великі справи починаються з мрії», – стверджує гість СНУ імені Лесі Українки Іван Маслюк

Для багатьох із нас цей хлопець, який самостійно не ходить через дитячий церебральний параліч, може слугувати прикладом незламності духу, позитивного світосприйняття, людини, яка мріє і, незважаючи ні на що, втілює їх у життя.

Наш співвітчизник зі своєю командою «On 3 wheels» відвідав 12 країн Європи, подолавши на спеціальному ручному велосипеді 5000 км, а сьогодні завітав у Лесин виш, щоб розповісти про свої подорожі та надихнути тисячі людей з обмеженими можливостями на здійснення своїх мрій.

Для багатьох із нас цей хлопець, який самостійно не ходить через дитячий церебральний параліч, може слугувати прикладом незламності духу, позитивного світосприйняття, людини, яка мріє і, незважаючи ні нащо, втілює їх у життя.

13 серпня 2016 р. відбувся старт мандрів, які пролягли від Львова до Лісабону. Весь цей шлях Іван самотужки їхав на трициклі, крутячи педалі руками. На зустрічі, яку організував студентський мотиваційний клуб «Motivation», хлопець розповів про труднощі, які мандрівникам доводилося переборювати, і про людей, які радо їх зустрічами на шляху до мрії, надавали допомогу. З особливим трепетом згадував представників української діаспори, яка є найбільшою в Німеччині, українського оперного співака, котрий уже понад 20 років мешкає в Чехії тощо. Кожна розповідь супроводжувалася відеосюжетами про перебування закордоном.

Студенти засипали Івана запитаннями, на які він відповів із властивим йому почуттям гумору та власною життєвою філософією.
Студенти засипали Івана запитаннями, на які він відповів із властивим йому почуттям гумору та власною життєвою філософією.

«У кожній справі є початок і кінець. Наша подорож фінішувала 19 листопада. Ми в’їхали в Лісабон. Там відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом України в Португалії. Дахозриваючою подією стала поїздка до океану», – зізнався Іван. «Моє життя – це виклик. Кожен мій день – це боротьба за повноцінне життя. Життя ставило палки мені в колеса, але в нього нічого не вийшло. Для мене найсильніша мотивація – мрія. Через побиті лікті, сльози, біль, через те, що пощастило зустріти таких пацанів, мені вдалося здійснити свою мрію: я доїхав до Лісабону, а ви можете здійснити свою. І пам’ятайте – не гідний називатися камікадзе той, хто не злітав!»

 

Джерело: СНУ імені Лесі Українки
Telegram Channel