Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У МВС почали створювати реєстри випадків домашнього насильства

У міністерстві намагаються вивести проблему із категорії «табу».

Pixabay

У МВС почали створювати реєстри випадків домашнього насильства

Торік Верховна Рада прийняла закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який передбачає створення таких реєстрів

Міністерство внутрішніх справ працює над системою обліку випадків домашнього насильства, передає LB.ua.

Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, повідомляють на сайті МВС.

Це проблема не окремо взятої родини, а всього суспільства.

«Домашнє насильство є доволі латентним явищем. Ця проблема актуальна не тільки в Україні, а й в усьому світі. За статистикою ООН кожна третя жінка в світі страждає від фізичного або сексуального насильства. Люди не звикли говорити про це відкрито. Тема знаходиться в категорії «табу». Тому ми не знаємо реальних цифр, не можемо вести статистику точно. Сьогодні ми працюємо над розробкою ефективного механізму, який дозволив би вести облік таких випадків», – сказала Ковальчук.

За її словами, зараз розробляються проекти нормативно-правових актів, збираються зауваження і пропозиції, функціонують робочі групи, до яких залучені національні та міжнародні експерти.

«Згідно з документом, ми маємо шість місяців з дати набуття чинності на приведення всіх нормативно-правових актів у відповідність до закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», на розробку ефективних механізмів реагування і превенції, ведення обліку таких випадків», – наголосила Ковальчук.

«Сьогодні потрібно розуміти, що це проблема не окремо взятої родини, а всього суспільства», – додала заступник міністра.

Telegram Channel