Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Рівненській АЕС пройдуть навчання

Спостерігачами будуть експерти Агентства зменшення загрози МО США.

Прес-центру ВП РАЕС.

На Рівненській АЕС пройдуть навчання

Вчитимуться відбивати диверсії та долати кризові ситуації на атомній станції

З 21 квітня по 27 квітня на Рівненській АЕС будуть проведені спільні тактико спеціальні навчання за темою: «Відпрацювання готовності учасників об’єктового плану взаємодії РАЕС у разі вчинення диверсії до спільних дій при виникненні на об’єкті кризової ситуації, викликаної протиправними діями зовнішніх та внутрішніх правопорушників». Про це повідомляє кореспондент прес-центру ВП РАЕС
Вікторія Пашкевич

До навчань залучають обласні управління СБУ, поліції, ДСНС України, нацгвардійців, Рівненський зональний відділ Ввдділ служби прапопорядку ЗСУ, Управління державної пенітенціарної служби у Рівненській області, Луцький прикордонний загін ДПСУ, виконавчу владу. У якості спостерігачів під час навчань будуть залучені експерти з безпеки Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США та інтегруючого підрядника.

До навчань залучають обласні управління СБУ, поліції, ДСНС України, нацгвардійців, Рівненський зональний відділ Ввдділ служби прапопорядку ЗСУ, Управління державної пенітенціарної служби у Рівненській області, Луцький прикордонний загін ДПСУ, виконавчу владу.

У ході навчань планують: перевірити ефективність взаємодії в управлінні силами та засобами, що залучаються до навчань, за участю вище значених зацікавлених сторін та відомств; перевірити ефективність оповіщення учасників об’єктового плану взаємодії. Насамперед тих, що знаходяться на проммайданчику РАЕС, а також інших учасників об’єктового плану взаємодії у разі вчинення диверсії, при виникненні кризової ситуації; перевірити готовність і надійність системи зв’язку учасників відповідних планів взаємодії при реалізації заходів з протидії диверсії стосовно Рівненської АЕС; відпрацювати порядок інформування про виникнення кризової ситуації керівництва та чергових служб Дирекції «НАЕК «Енергоатом», Міненерговугілля, Держатомрегулювання України; відпрацювати алгоритми дій учасників АТШ ВП РАЕС в умовах виникнення конкретної кризової ситуації; перевірити готовність до дій учасників об’єктового плану взаємодії, що залучаються до навчань в умовах виникнення конкретної кризової ситуації; відпрацювати питання приведення у готовність аварійних груп і бригад РАЕС для локалізації і ліквідації можливих радіаційних наслідків диверсії стосовно РАЕС.

Під час проведення навчань правоохоронні органи можуть обмежувати перебування громадян та транспорту у межах санітарно-захисної зони Рівненської АЕС (в радіусі 2,5 км). Також будуть відпрацьовувати практичні дії в межах зон обмеження доступу РАЕС та на зовнішніх об’єктах електростанції. Обов’язковим є наявність документів, що засвідчують особу у громадян, які перебувають у зонах обмеження доступу та санітарно-захисній зоні.

Telegram Channel