Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський письменник вразив німців оповіданням про випадки доброти за часів нацизму

Православний письменник виграв відразу два літературні конкурси

Волинська єпархія Київського Патріархату

Волинський письменник вразив німців оповіданням про випадки доброти за часів нацизму

Віктор Гребенюк, літературний редактор інформаційно-видавничого центру нашої єпархії, член Спілки християнських письменників України, здобув перше місце в Міжнародному конкурсі документального оповідання «Бути людиною». 

Умовою цього мистецького змагання, який проводив Німецький фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє», було художнє відтворення задокументованих свідчень про випадки доброти за часів нацизму. Надіслані тексти спершу розглядали національні журі (в Україні та Росії), потому – міжнародне. Про це інформує Волинська єпархія Київського Патріархату у «Фейсбуці».

Новела «Кухлик води живої» В. Гребенюка брала участь у номінації професійних письменників (75 учасників). Її написано на основі епізоду з книги спогадів Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога», що вийшла у єпархіальному видавничому відділі «Ключі» (Віктор Іванович був її редактором-упорядником).

Церемонія нагородження відбулась днями в київському Будинку письменників у присутності керівника відділу культури посольства Німеччини Себастьяна Ґроміґа. Нагороди вручав представник Національної спілки письменників України Олександр Гордон.

Новела «Кухлик води живої» В. Гребенюка брала участь у номінації професійних письменників (75 учасників). Її написано на основі епізоду з книги спогадів Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога»

Невдовзі перед тим стало відомо, що Віктор Гребенюк – серед переможців конкурсу літературного фестивалю «Антракт», який проходив у Херсоні: в номінаціях «Коротка проза» та «Сценарій короткометражного фільму».

Telegram Channel