Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
110 тисяч кілометрів українського кордону обстежено авіацією (Відео)

У перспективі у відомстві буде понад 200 безпілотних літальних комплексів.

Скрін з відео

110 тисяч кілометрів українського кордону обстежено авіацією (Відео)

У Держприкордслужбі працюють над створенням сучасної авіаційної структури, здатної всебічно сприяти виконанню завдань, покладених на прикордонне відомство

Нині триває оновлення парку прикордонної авіаційної техніки.

Зокрема з 2011 року у Державній прикордонній службі почали використовувати легкі патрульні літаки «Diamond» австрійського виробництва. Їх використання наочно підтверджує, що запровадження сучасних високотехнологічних засобів повністю себе виправдовує. Вони активно застосовуються для повітряного моніторингу державного кордону, прикордонних контрольованих районів, висвітлення надводної обстановки у В(М)ЕЗ України, територіальному морі та українській частині вод Азовського моря.

У відомстві налічується 12 безпілотних авіаційних комплексів, які оснащені сучасними цифровими захищеними каналами зв’язку та модернізованим моніторинговим обладнанням.

За весь час літаками «Diamond» обстежено 110 тисяч кілометрів сухопутного кордону і 170 тисячі квадратних кілометрів територіального моря та економзони України. Лише у минулому році патрульними літаками «Diamond» обстежено 23,5 тисяч кілометрів сухопутної ділянки державного кордону, 25 тисяч кілометрів тилових ділянок та 4 тисячі квадратних кілометрів В(М)ЕЗ України та української частини вод Азовського моря.

Крім того, події на сході нашої країни внесли свої корективи у розвиток та застосування авіації у прикордонному відомстві. Сьогодні у Держприкордонслужбі активно використовуються МЛА та БпЛА, постійно проходять різні заходи з вдосконалення навиків та професійного рівня льотного складу, триває модернізація авіаційної та спеціальної техніки.

На сьогоднішній день у відомстві налічується 12 безпілотних авіаційних комплексів, які оснащені сучасними цифровими захищеними каналами зв’язку та модернізованим моніторинговим обладнанням.

Наші безпілотні літальні апарати виконали вже понад 500 польотів на охорону державного кордону – розповів начальник авіаційного управління-начальник авіації Департаменту охорони державного кордону України генерал-майор Микола Тепан. - І це результат роботи лише 12 комплексів (36 безпілотних літальних апаратів). А у перспективі буде понад 200 комплексів

За допомогою авіації прикордонного відомства здійснюється не лише патрулювання найбільш віддалених ділянок кордону, а й евакуація поранених і тяжко хворих. Це дозволяє швидко перевозити постраждалих із зони бойових дій, де неможливо надати всю необхідну медичну допомогу, яка рятує життя.

Загалом з початку російської агресії авіація Держприкордонслужби здійснила 53 санітарних рейси, евакуювавши понад 250 поранених військовослужбовців. До речі, 23 березня 2018 року відбулося підписання Заяви про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством Європи і закордонних справ Франції, в рамках якої вертолітний парк МВС мають поповнити 55 машин компанії «Airbus Helicopters». 24 із них надійдуть у підрозділи Державної прикордонної служби.

«Сучасні функціональні 5-місні вертольоти «Airbus Helicopters» доцільно використовувати в охороні державного кордону. 24 літальних апарати будуть розміщуватись по всій лінії кордону, на 14 точках базування» - розповів генерал-майор Микола Тепан.

 

Джерело: Державна прикордонна служба України
Telegram Channel