Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ратнівські держслужбовці садили ліс

Посадовці висаджували сосни та дуби на території Гірниківського лісництва.

Ратнівська РДА

Ратнівські держслужбовці садили ліс

Чиновники долучилися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Перед початком роботи головний інженер ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» В’ячеслав Дейнека провів інструктаж з користування мечем Колесова та саджання сіянців, які, до речі, були вирощені на базі розсадника господарства.

З ентузіазмом та енергією державні службовці висадили 0,7 гектара лісу на місці, де були проведені санітарні рубки пошкоджених шкідником дерев. Останній став справжньою бідою волинських лісів. Швидке всихання дерев відбувається внаслідок поїдання жука верхівкового короїда. Відновлення лісів – головне завдання, яке стоїть перед лісівниками, задля його збереження та збагачення. 

Я хочу, щоб мої діти могли говорити, що ліс садила їхня бабуся.

— Вже третій рік поспіль із задоволенням долучаюсь до цієї благородної справи. Висаджуючи ліс, ти розумієш, що лишаєш свій слід нащадкам на століття, — ділилась враженнями керівник апарату Світлана Юзепчук.

— Потрапила на Волинь 33 роки тому, — розповідала головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Оксана Михальчук. — Добре пам‘ятаю, як вперше чоловік показував поліський ліс і з гордістю казав, що садила дерева його бабуся. Так і я хочу, щоб мої діти могли говорити, що ліс садила їхня бабуся.

— Висаджую ліс вдруге. Перший раз — ще у шкільні роки. То в цьому лісі вже й гриби збираєм. Невимовна радість від усвідомлення того, що ти ходиш, відпочиваєш у лісі, який власноруч саджав, — таке враження головного спеціаліста відділу культури Наталії Юхимчук.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel