Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Урочище «Сосонки» – місце масових розстрілів євреїв площею майже 5 га в Рівному — за зиму кілька разів перекопали вандали. В листопаді 1941 року там загинули 17,5 тисячі осіб. «Чорні археологи» у пошуках золота та інших скарбів, користуючись металошукачами, розкопали поховання. Кістки та рештки померлих довелося, як і раніше, захоронювати працівникам «Спецкомбінату», на чиєму балансі територія перебуває. Голова громади євреїв Рівного Герш Фраєрман каже, що варто було б зробити так, аби хоч раз на день туди приїжджала поліція.

 

881 тисячу гривень застави сплатили за 29-річну киянку, яку торік 22 грудня затримали митники та співробітники СБУ у Рівненській області в аеропорті «Жуляни» за наркотики. Уродженка Вараша із чоловіком мала намір відпочити в Об’єднаних Арабських Еміратах, але під час проходження митного контролю в її багажі виявили 20 таблеток, що містили психотропні речовини.

 

138 ветеранів Другої світової війни залишилося у Рівному. «Незабаром будемо відзначати День перемоги. І я особисто для себе запитав, скільки у нас ветеранів. Усім їм за 90. Нагадаю, торік ми поховали останнього визволителя нашого міста. А я пам’ятаю, коли ще ветерани йшли колонами», – пригадав міський голова Володимир Хомко.

 

Депутат міської ради Рівного Анатолій Лащук нелегально таксував на автомобілі Toyota Carina. Копи помітили його на стоянці біля Головного управління поліції в області. Коли представники управління захисту економіки та патрульні спільно із фахівцями обласного управління Укртрансбезпеки підійшли до нього, водій почав утікати. Втім правоохоронці наздогнали обранця громади і склали протокол про адмінправопорушення.

 

62,4 мільйона гривень інфраструктурної субвенції виділили з державного бюджету для рівненських ОТГ. Їх розділять між 25-ма громадами. Кошти можна направити на ремонт доріг, освітлення вулиць, реконструкцію соціальних об’єктів, створення ЦНАПів та Центрів безпеки. Можливий ще один варіант — капремонт об’єктів комунальної інфраструктри, вулиць та доріг, які є складовими автошляхів державного значення.

 

У двох центрах первинної медико-санітарної допомоги Рівного працюють електронні реєстратури. Записатися до лікаря можна як на відповідному сайті, так і безпосередньо в самому закладі. Як повідомив начальник управління охорони здоров’я міста Віктор Іськів, наразі така ж система запроваджується ще в одній поліклініці.

Telegram Channel