Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Вихованці дитсадка заклали фруктовий сад

Розвиватиметься сад, ростимуть здоровими дітки

Луцька міськрада

Вихованці дитсадка заклали фруктовий сад

З нагоди 32-ої річниці Чорнобильської катастрофи у дошкільному навчальному закладі №41 відбулась екологічна акція «В майбутнє без техногенних та екологічних катастроф»

Подібний захід відбувається у Луцьку уже восьмий рік поспіль, а ДНЗ №41 став десятим садочком із новою посадкою, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Розпочали захід із урочистих привітань та концерту, який підготували вихованці закладу разом зі своїми педагогами. До заходу долучилися представники влади-виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, перший заступник голов обласної ради Олександр Пирожик, начальник управління освіти Зіновія Лещенко, начальник відділу екології Анатолій Гламазда, а ткокж еколог Борис Сорока, працівники та вихованці закладу, їх батьки та ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Дошкільнята разом зі своїми педагогами пообіцяли доглядати і берегти молоді дерева та кущі, серед яких - яблуні , груші та інші плодові дерева. Загалом висадили 20 молодих саджанців.

З вітальним словом до присутніх звернувся виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, висловивши вдячність усім причетним до організації акції, а також маленьким артистам, які у своїх виступах продемонстрували неабияку обізнаність у питаннях охорони довкілля. “Як сили Добра, ми повинні охороняти природу, примножувати зелені насадження, берегти рідну землю. На жаль, в історії нашої країни є трагічна сторінка, внаслідок якої наша рідна природа зазнала руйнівсього впливу радіації, наслідки якого відчутні й через десятки років. Тож сьогодні ми усі разом посадимо дерева, які роблять повітря чистішим та приноситимуть плоди вашої праці”, - зазначив він.

Під час дійства за вагомий внесок у збереження навколишнього середовища Почесною зеленою грамотою міського голови нагородили колектив ДНЗ №41 та оголосили Подяку міського голови за активну участь представників закладу у підготовці та проведенні екологічної акції.

Після завершення урочистої частини учасники акції вирушили на подвір’я ДНЗ №41, де й посадили фруктовий сад. Дошкільнята разом зі своїми педагогами пообіцяли доглядати і берегти молоді дерева та кущі, серед яких - яблуні , груші та інші плодові дерева. Загалом висадили 20 молодих саджанців. Також до догляду за новим зеленим куточком обіцяли долучитися й вихованці та колектив сусіднього ДНЗ №30, а також учні та педагоги школи №17.

 
Telegram Channel