Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У Луцьку помолилися за душі жертв Чорнобильської трагедії (Відео)

На Меморіалі Вічної Слави зібралися ліквідатори катастрофи, священики та посадовці

Панахиду відслужив митрополит Луцький і Волинський Михаїл УПЦ КП. Після молитви він зазначив, що трагедія Чорнобиля – це наслідок порушення заповіді «Полюби ближнього свого, як самого себе», а також великої безвідповідальності на всіх рівнях тодішньої Радянської держави.

На Волині з трьох із половиною тисяч ліквідаторів залишилося дві тисячі.

На таких пам'ятних заходах, що відбуваються по вій Україні, щонайперше варто говорити про соціальний захист ліквідаторів, вважає перший заступник голови ВОДТ «Спілка Чорнобиль» Ростислав Кухтей. Він каже, що нині дехто отримує менше двох тисяч гривень пенсії, тоді як деякі державні керівники – по півсотні, а то й сотні тисяч зарплати. За його словами, кожен рік кількість чорнобильців на скорботному віче зменшується: комусь не дозволяє прийти здоров’я, інших уже немає на цьому світі. На Волині з трьох із половиною тисяч ліквідаторів залишилося дві тисячі.

Квіти до меморіалу «Жертвам Чорнобиля» поклали, зокрема, і голова Волинської ОДА Олександр Савченко та голова облради Ігор Палиця. Присутні дошкільнята випустили в небо жовті та блакитні кульки.

Telegram Channel