Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Волинську православну богословську академію приїхала помічник президента «Нью-Йорк Таймс» (фото, відео)

Сюзан Газ та Деніел Теразас на прес-конференції охоче відповідали на запитання волинських медійників.

Волинь-нова

У Волинську православну богословську академію приїхала помічник президента «Нью-Йорк Таймс» (фото, відео)

Останній тиждень квітня у навчальному закладі пройшов під знаком Сполучених Штатів Америки

Наталка ЧОВНИК

Нещодавно в Свято-Троїцькому кафедральному соборі митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл висвятив у диякони студента академії, оперного співака з Америки Деніела Теразаса. А після цього в Луцьку побувала колишній виконавчий помічник президента газети «Нью-Йорк Таймс» Сюзан Газ

Із голлівудською посмішкою, випромінюючи привітність, вона завітала в академію, яку підтримує коштами, щоб провідати свого земляка Деніела Теразаса. За океаном обоє американців є членами церковної громади святого Миколая у Філадельфії (у цьому місті зосереджена велика українська діаспора). Бабуся та дідусь пані Газ виїхали в Америку з Києва у 1917 році після революції. За океаном народилися їхні діти і внучка Сюзан, якій предки зуміли передати православну віру.

За океаном обоє американців є членами церковної громади святого Миколая у Філадельфії (у цьому місті зосереджена велика українська діаспора). 

Місіс Газ понад двадцять років працювала помічником президента газети «Нью-Йорк Таймс». Вона не була журналістом, але багато чого навчилася від своїх «пишучих» колег, і навіть спробувала себе у ролі кореспондента. Саме їй належить спільне з провідним журналістом газети авторство сенсаційного матеріалу про терориста Юні Бомбера. Після затримання він захотів вилити душу пресі. Але не на диктофон, а під стенограму. Його сповідь друкувала і готувала для публікації Сюзан Газ.

Історія появи в Луцьку оперного співака Деніела Теразаса не менш цікава. Шлях до православного храму хлопця із протестантської сім’ї сповнений несподіваних поворотів. Артист не розказав, що саме змусило його прийти в парафію святого Миколая, але зізнався, що був вражений красою богослужіння. Бажаючи глибше пізнати христянську віру, співак погодився приїхати в Україну, став студентом православної академії, був рукопокладений у диякони.

Деніел Теразас прибув на Волинь не назавжди. Настане час і співак повернеться у США на оперну сцену та в рідну парафію. А поки що він вивчає богослів’я разом з іншими волинськими семінаристами, користуючись для цього послугами перекладача. 

 

Telegram Channel