Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 Китайські компанії стежать за емоціями співробітників через сенсори мозкової активності

Укрмедіа

Китайські компанії стежать за емоціями співробітників через сенсори мозкової активності

Більше 10 заводів в Китаї почали використовувати сенсори мозкової активності з штучним інтелектом, щоб стежити за емоційним станом співробітників.

Від працівників вимагають постійно носити спеціальні пристрої під час роботи, - повідомили джерела South China Morning Post, інформує Ukr.Media.

Працівникам більше 10 заводів доводиться носити на виробництві каски з вбудованими сенсорами мозкових хвиль. Пристрої допомагають виявити втому, паніку, смуток і інші емоції у співробітників. Деякі компанії також додали сенсори в VR-гарнітури, щоб стежити за тим, як персонал реагує на віртуальне середовище, створене після робочих сценаріїв.

Сенсори визначають, якщо такий працівник втомився або задрімав і дають сигнал тривоги керуючому персоналу.

Повідомляється, що найчастіше пристрої почали використовувати виробничі компанії, на яких працівники стикаються з високим ризиком, наприклад серед машиністів поїздів або електриків. Сенсори визначають, якщо такий працівник втомився або задрімав і дають сигнал тривоги керуючому персоналу.

Таким чином пристрої економлять компаніям гроші на помилках і нещасних випадках. Крім того, повідомляється, що відстеження емоційного стану допомагає збільшити доходи. Представник однієї з компаній заявив South China Morning Post, що доходи його фірми виросли на 315 мільйонів доларів з моменту, коли серед співробітників впровадили систему в 2014 році.

Однак нові вимоги китайського бізнесу не до кінця влаштовують працівників. Наприклад, через невеликий стрес їх можуть попросити зробити перерву на кілька днів і навіть звільнити. При цьому незрозуміло, що робити, якщо система виявить проблему у людини, яка вважає себе цілком здоровим.

Як зазначило видання, в Китаї немає закону, який забороняв би компаніям використовувати такий підхід в роботі. Роботодавці застосовують технологію для збільшення доходів, а китайські співробітники часто дуже слабкі, щоб сказати «ні».

Telegram Channel