Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Завершили зйомки фільму про Казимира Малевича

Волинь-нова

Завершили зйомки фільму про Казимира Малевича

Компанія «Fresh Production Group» представила Держкіно завершений документальний фільм «Малевич» (робоча назва «Чорний квадрат»).

«Картина розповідає про життя і творчість одного із найвідоміших художників ХХ ст. Казимира Малевича та його вплив на світову культуру. Основна ідея фільму – розповісти про зв’язок художника з Україною та його повернення до Києва наприкінці 1920-х років. Цікаво, що у ході роботи над фільмом стали відомі нові факти щодо народження Казимира Малевича у Києві. На широкі екрани стрічка вийде наступного року, до річниці з дня народження Казимира Малевича (художник народився 23 лютого 1879 року в Києві)», – йдеться у повідомленні прес-служби Держкіно, пише ZIK.

 Основна ідея фільму – розповісти про зв’язок художника з Україною та його повернення до Києва наприкінці 1920-х років.

Зазначається, що спільне виробництво фільму здійснили Україна та Італія. Зйомки відбувалися в Україні, Польщі, Білорусі, США та РФ. У фільмі використані матеріали багатьох архівів та музеїв, як українських, так й іноземних.

Режисура – Володимир Луцький за участі Ігоря Малахова, сценарій – Тетяна Філевська. Продюсери – Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови, Андреа Ман’яні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо.

Проект картини став одним з переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка проекту – 2,357 млн грн. при загальній вартості виробництва 3,72 млн грн.

Telegram Channel