Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Ратнівщині 5 прийомних сімей і один будинок сімейного типу

Чужих дітей не буває

lbrichuk.ucoz.ua

На Ратнівщині 5 прийомних сімей і один будинок сімейного типу

За традицією, яка склалася упродовж 10 років, з нагоди Міжнародного дня сім’ї відбулася зустріч прийомних батьків та батьків-вихователів з керівництвом Ратнівського району

У зустрічі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Костючик, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ковч.

На території Ратнівського району, як повідомляє сайт райдержадміністрації, функціонує 5 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу. Зокрема, у селі Самари-Оріхове живуть Микола та Світлана Тарасюки, які ростять та виховують 11 дітей у будинку сімейного типу. А прийомні сім’ї створили Олександр та Світлана Тарасюки із Самарів, Віктор та Марина Романики із селища Ратне, Ярослав та Раїса Шинкаруки із Здомишля, Олег та  Вікторія Шумакови з Видраниці,  Леонід та Наталія Денисюки із Гірник, які зігріли своїм теплом хлопчиків і дівчаток.

Зі словами щирої подяки до прийомних батьків та батьків-вихователів звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Євген Савлук. Від імені голови районної державної адміністрації, себе особисто він  привітав присутніх зі святом, побажав міцного здоров’я, добра, достатку, родинної злагоди та благополуччя.

Зокрема, у селі Самари-Оріхове живуть Микола та Світлана Тарасюки, які ростять та виховують 11 дітей у будинку сімейного типу. А прийомні сім’ї створили Олександр та Світлана Тарасюки із Самарів, Віктор та Марина Романики із селища Ратне, Ярослав та Раїса Шинкаруки із Здомишля, Олег та  Вікторія Шумакови з Видраниці,  Леонід та Наталія Денисюки із Гірник, які зігріли своїм теплом хлопчиків і дівчаток.

До невимушеного діалогу усіх присутніх батьків запросила  директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Костючик. На зустрічі обговорили проблемні питання, які виникають у прийомних сім’ях.  Йшлося про організацію оздоровлення дітей в літній період, порядок надання соціальної допомоги, вікові особливості прийомних дітей та їх навчання, житлові питання, тощо. Кожен із представників прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу із трепетом  розповів про свої родини, із любов’ю описував своїх діток, їх характери, ділився здобутками та захопленнями.

А на завершення заходу всім запрошеним прийомним батькам вручено пам’ятні подарунки та квіти.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel