Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
І волинський орнітолог взяв участь в столичному семінарі

Говорили про охорону птахів

НПП Прип’ять-Стохід

І волинський орнітолог взяв участь в столичному семінарі

У місті Києві, в Міністерстві екології та природних ресурсів України відбувся семінар з питань впровадження Пташиної директиви Європейського Союзу та Смарагдової мережі для охорони птахів в Україні, з метою підтримки України в ідентифікації законодавства Європейського Союзу у сфері навколишнього середовища

На семінарі були присутні орнітологи з природних заповідників і національних природних парків різних регіонів України. Семінар вели співробітники Інституту зоології НАН України і департаменту заповідної справи Мінекології, інтерекоцентру.

Смарагдова мережа Європи – це мережа територій особливого природоохоронного значення, важливих для збереження біорізноманіття, в країнах Європи і деяких — Африки.

Участь у семінарі взяв також заступник директора з науково-дослідної роботи — начальник наукового відділу Національного природного парку «Прип’ять-Стохід» Михайло Химин. Протягом двох днів обговорювався стан підготовки усіх матеріалів, уточнення чисельності рідкісних видів птахів і відсоткове охоплення їх оселищ на територіях природних заповіників і національних природних парків, інших природно-заповідних територіях, а також перспективи оптимізації їх охорони у майбутньому.

Довідково. Смарагдова мережа Європи – це мережа територій особливого природоохоронного значення, важливих для збереження біорізноманіття, в країнах Європи і деяких — Африки. Створена 1998 року для виконання Бернської конвенції 1979 року і підтримується державами — членами Ради Європи. У країнах Євросоюзу для виконання Бернської конвенції створено мережу Natura 2000 (з більш розвиненою юридичною базою), яку розглядають як їхній внесок у проект Смарагдової мережі. Мета цього масштабного проекту — виділити і взяти під охорону місця проживання рідкісних видів тваринного і рослинного світу. При оцінці території для включення до Смарагдової мережі Європи враховується: чи мешкають тут види рослин і тварин, яким загрожує зникнення, чи є вона важливим пунктом зупинки на шляхах міграції тварин, чи відрізняється високим рівнем біорізноманіття, чи зустрічається тут унікальне місцепроживання.

Telegram Channel