Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Раптово померла засновниця опозиційного театру в Москві

Складно бути опозиціонером у Росії...

Дзеркало тижня

Раптово померла засновниця опозиційного театру в Москві

Олені Греміній ішов 62-ий рік

На 62-му році життя померла Олена Греміна, російська режисерка, співзасновниця і керівник опозиційного "Театру.doc" у Москві, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на "Новаю газету" та на сина Греміної Олександра Родіонова.

Керівник і один із засновників "Tеатру.doc", режисер і драматург "нової драми" Олена Греміна раптово померла вранці 16 травня у реанімації Боткінської лікарні.

"Керівник і один із засновників "Tеатру.doc", режисер і драматург "нової драми" Олена Греміна раптово померла вранці 16 травня у реанімації Боткінської лікарні", - пише видання.

Причиною смерті стали захворювання серця та нирок.

Олена Греміна народилася в Москві 1956 року. Закінчила Літературний інститут імені Горького. 2002-го заснувала театр документальної п'єси "Театр.doc" зі своїм чоловіком - драматургом та режисером Михайлом Угаровим. Він помер 1 квітня цього року від серцевого нападу. Подружжя називають творцями театрального руху "Нова драма".

Серед найвідоміших постановок "Театру.doc" - спектакль "Година 18 хвилин" про загиблого в московському СІЗО юриста Сергія Магнітського, а також постановка "Болотна справа" про долі людей, заарештованих після протестів 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві.

У жовтні 2014 року опозиційний театр виселили з приміщення. Московська влада достроково скасувала договір оренди. Згодом поліція перервала показ українського фільму "Сильніше, ніж зброя". Його демонстрували в старому приміщенні театру в Трьохпрудному провулку на підтримку режисера Олега Сенцова. Глядачів евакуювали із зали через "загрозу замінування".

Telegram Channel