Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 У Луцьку нова виставка волинської художниці у стилі «Ню» – красиві жіночі форми серед рослин

Ксенія Дацюк: "Форма не важлива, важлива ідея і дух, закладений в предметі – саме це і намагаюся передати".

Лариса ЗАНЮК

У Луцьку нова виставка волинської художниці у стилі «Ню» – красиві жіночі форми серед рослин

У Галереї мистецтв Волинської обласної національної спілки художників України відкрилася виставка живопису Ксенії Дацюк

Мисткиня з родини художників-скульпторів Дацюків із Затурців Локачинського району презентувала роботи, написані протягом року. Розповіла, як експерементує з матеріалами, кольоровою гамою. В основі експозиції – холодний зелений, роботи об'єднані саме у кольористиці, а не за змістом, хоч більшість із них – зображення красивих жіночих оголених тіл, для цього позували знайомі дівчата з Академії мистецтв, розповіла художниця.

– Оновною школою для Ксенії була і є творча родина художників-скульпторів Дацюків, усе оточення, в якому перебуває Ксенія, – розпочала імпрезу художниця Тетяна Мялковська. – На виставці представлені самодостатні роботи у кількох жанрах: тематичні портрети, натюрморти, власна авторська техніка, експеримент. Мені дуже сподобалася рослинна серія у постмодерністичничному зображенні, такі інтер'єрні полотна хотіла б ще бачити у продовженні. Звичайно, багатьом чоловікам на цій виставці не можуть не сподобатися прекрасні жінки, які через картини споглядають на нас. Це зі смаком творені роботи, - зазначила художниця.

– Помітно, що виставка у Ксенії цього разу значно вівдрізняється від попередніх, вона просто інша - київська школа, інша філософія кольору. Ці роботи і для мене є сюрпризом, можу відзначити професійний ріст доньки. Шукай і знаходь себе, Ксенечко, і пам'ятай всюди про Волинь, – побажала мама Ірина Дацюк.

"...Моїм об’єктамим можуть стати будь-які предмети, оскільки форма не важлива, а важлива ідея і дух, який закладений в предметі – саме це і намагаюся передати. На полотнах можуть ожити ті речі, яких ми не помічаємо або вважаємо їх нецікавими..."

Творчого розвитку і справжніх професійних поціновувачів бажали авторці експозиції її викладачі з Інституту мистецтв та відвідувачі виставки.

Незважаючи на юний вік, на творчому рахунку Ксенії Дацюк вже понад 50 виставок по всій Україні, багато її робіт – у приватних колекціях в Канаді, Америці, Китаї.

- Свої творчі пошуки почала з юного віку, - розповідає, –  Малюю, скільки пам'ятаю себе. Черпаю натхнення з навколишнього світу, зі всього, що мене оточує. Моїм об’єктамим можуть стати будь-які предмети, оскільки форма не важлива, а важлива ідея і дух, який закладений в предметі – саме це і намагаюся передати. На полотнах можуть ожити ті речі, яких ми не помічаємо або вважаємо їх нецікавими. Тому коли підходжу до чистого полотна, то не потребую інструкції, а намагаюся керуватися своїми почуттями та емоціями, які і виливаю на це полотно. Пишу роботу так, щоб вона залучала до діалогу глядача і не залишала його байдужим до внутрішнього світу полотна і художника.

 Тетяна Мялковська презентує експозицію Ксенії Дацюк.

Були й портрети в академічному стилі...
 

 

"Форма не важлива, важлива ідея і дух..."

 
Просто натюрморт...
 

Такими формами не можна не замилуватися...

 

Прекрасне - у стилі "ню"...

 
Монументальні зображення рослин.
 
 
 
Викладачка пані Ольга Каленюк: "Інститут мистецтв пишається тобою, Ксеніє".
 
"За вашим творчим поступом стежу у Фейсбуці" - поціновувач таланту юної художниці приніс їй цілий оберемок ірисів...
 
Telegram Channel