Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Президент підтримає молодих письменників

Передбачається призначення 250 стипендій на рік.

Читомо.

Президент підтримає молодих письменників

Міністерство культури оголосило про початок відбору кандидатів на здобуття президентської стипендії для молодих письменників

Про це з посиланням на прес-службу Мінкульту розповідає портал Читомо.

Також стипендії призначатимуться митцям у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва.

Передбачається призначення 250 стипендій на рік, виплати здійснюватимуть щомісяця протягом року. Стипендії призначатимуть у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У 2018 році, відповідно до держбюджету, прожитковий мінімум для працездатних осіб становитиме: від 1 січня – 1762 грн, від 1 липня – 1841 грн, від 1 грудня – 1921 грн. Стипендії зможуть призначати повторно, але не більше двох разів.

 На здобуття стипендії висуватимуться громадяни України віком від 14 до 35 років — молоді письменники, митці у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва, які мають творчі досягнення

Учням, студентам, аспірантам та асистентам-стажистам стипендії призначатимуться незалежно від отримання ними академічних та/або соціальних стипендій.

На здобуття стипендії висуватимуться громадяни України віком від 14 до 35 років — молоді письменники, митці у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва, які мають творчі досягнення.

Претендентам на здобуття стипендії потрібно подати до комісії спеціальну заяву, мотиваційний лист, дві рекомендації від провідних діячів культури і мистецтва та автобіографію. З повним переліком вимог та необхідних документів можна ознайомитися на сайті міністерства.

Telegram Channel