Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Сьогодні в Україні відбулися перші запуски ракетних комплексів «Javelin»

"Джавелінами" їх, "Джавелінами"!

УНІАН

Сьогодні в Україні відбулися перші запуски ракетних комплексів «Javelin»

Сподіватимемося, що з ними наша обороноздатність зросте ще більше...

В Україні у вівторок, 22 травня, відбулися запуски ракетних комплексів Javelin. Про це в Тwitter написав президент України Петро Порошенко, інформує УНІАН

"Сьогодні вперше в Україні відбулися запуски ракетних комплексів Javelin. Завдяки їм бойові можливості ЗСУ значно зросли", - йдеться у повідомленні глави держави.

Сьогодні вперше в Україні відбулися запуски ракетних комплексів Javelin.

Як відомо, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів Javelin.

7 січня 2018 року начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що Javelin можуть бути поставлені в терміни від двох до п'яти-шести місяців. 17 лютого Порошенко повідомив, що Україна в рамках військово-технічного співробітництва з США отримає не тільки Javelin.

2 березня Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів. 30 квітня Порошенко повідомив, що в Україну доставили протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Telegram Channel