Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У столичному ботсаду відкрили «Парк корупції» – серед експонатів «золотий батон» і «бульбашки популізму»

Корупціонери з того всього, швидше за все, лишень голосно регочуть...

Новое время

У столичному ботсаду відкрили «Парк корупції» – серед експонатів «золотий батон» і «бульбашки популізму»

Ініціатори переконані, що це допоможе в боротьбі з ганебним явищем

У Києві 22 травня відкрили першу частину інтерактивного проекту – Парку корупції.

Об’єкт розмістили у ботанічному саду імені Гришка, повідомляє Новое время.

Парк корупції включає кілька символів української корупції – це 100-метровий "золотий батон" та мильні бульбашки, які незмінно супроводжують це руйнівне явище.

Також у парку корупції будуть прилади віртуальної реальності, щоби випробувати себе в ролі детектива Національного антикорупційного бюро або провести обшук у будинку корупціонера.

Згодом, як повідомляють DW, поруч з батоном з’являться ще – зімбабвійські трильйони, пам’ятник полеглому корупціонеру, який падатиме після одночасного натискання 9-ма людьми на потрібні кнопки. Також у парку корупції будуть прилади віртуальної реальності, щоби випробувати себе в ролі детектива Національного антикорупційного бюро або провести обшук у будинку корупціонера.

"Перший інтерактивний проект про корупцію, який покликаний підвищити обізнаність українців і дати розуміння як вони можуть протистояти їй", - так характеризують ініціативу її організатори в Facebook.

Відкриття відвідав голова представництва Євросоюзя в Україні Х’юґ Мінґареллі. Проект профінансував ЄС.

Офіційний старт тритижневої інсталяції "Парк корупції" призначений на 2 червня. Відвідування інсталяції буде безкоштовним (вхід у ботсад є платним). Вибір місця пояснили його популярністю серед місцевих та туристів.

У більш ніж просторих пневмоспорудах зроблять експозицію зі справжніх символів корупції, вилучених в українських корупціонерів.

Проект парку корупції створили за принципом "edutainment" - від англійських слів "education" ("освіта") і "entertainment" ("розвага").

Telegram Channel