Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ангеліна Зубач з Шацька перемогла у всеукраїнському конкурсі «ПероДактиль»

Диплом за І місце в номінації «Поезія» в середній віковій категорії, відзнаку «ПероДактиля» та грошовий сертифікат на суму 2000 грн — такі високі нагороди отримала талановита шачанка.

Фото: Шацький Будинок дитячої та юнацької творчості.

Vasilyev_Ivan

Ангеліна Зубач з Шацька перемогла у всеукраїнському конкурсі «ПероДактиль»

Ангеліна Зубач, вихованка гуртка «Журналістика» Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості, стала переможцем всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «ПероДактиль»

  Разом з керівником Ніною Корець  вона побувала в місті Біла Церква на  церемонії нагородження переможців, яке проходило в Будинку органної та камерної музики.  Диплом за І місце в номінації «Поезія» в середній віковій категорії, відзнаку «ПероДактиля» та грошовий сертифікат на суму 2000 грн —  такі високі нагороди отримала талановита шачанка. 

                 Журі конкурсу — відомі сучасні поети та письменники: Галина Пензарева-Невінчана, Леся Мудрак, Олег Рибалка, Таня Стус, Григорій Фалькович, Іван Андрусяк.  Саме останній передав дівчині  особливе вітання, в якому  висловив надзвичайне захоплення її поезією.

                Ведучий Дмитро Савченко наголосив  про найзаповітнішу мрію Ангеліни стати письменницею. «Як зізнається дівчина, немає жодних підстав, щоб сумніватись у її здійсненні.  А свій перший гонорар вона планує потратити на поповнення невеличкої колекції книг»,  — додав він.

В конкурсі «ПероДактиль» проза Ангеліни також дійшла до фіналу, тож дівчина стала подвійним фіналістом.

                Конкурс проходив вдруге, рівень конкурсних робіт, за оцінкою журі, значно зріс. Саме завдяки підтримці Міністерства освіти і науки України цьогоріч маленьке пташеня ПероДактиль зібрало навкруг себе понад 400 талановитих та обдарованих дітей з усіх куточків нашої країни, окрім Криму. Цікаво, що після Київської, друге місце за кількістю учасників посіла Донецька область.  

                Вихованка робить в поезії перші кроки, саме на гуртку осягає премудрощі та секрети віршування. А от у прозі вже має певний досвід. Цьогоріч здобула ІІ місце у всеукраїнському літературному конкурсі «ФантФест», головним членом журі якого була Дара Корній, одна з улюблених авторок дівчини. В конкурсі «ПероДактиль» проза Ангеліни також дійшла до фіналу, тож дівчина стала подвійним фіналістом.

                Ангеліна ділилася думками про участь в  «ПероДактилі»: «Хотілося, щоб мене оцінили професіонали. Не писати ж мені все «в шухляду». Перші кроки на шляху до мрії дуже важливі. Чому б не почати саме зараз?», інформує   Шацький Будинок дитячої та юнацької творчості.

Telegram Channel