Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Тепер можна сидіти вдома – і бути водночас в музеї легенедарної мексиканської художниці Фріди Кало

Зайдіть – і не пошкодуєте!

Фото tutka.com.ua.

Тепер можна сидіти вдома – і бути водночас в музеї легенедарної мексиканської художниці Фріди Кало

Google потішив користувачів новою можливістю

Сервіс Google Arts & Culture потішив прихильників мистецтва новою можливістю. Відтепер кожен користувач може безперешкодно переглянути картини легенедарної мексиканської художниці Фріди Кало, інформує tutka.com.ua.

Онлайн-виставку назвали «Обличчя Зріди» (Faces of Frida). Переглянути її можна на сервісі Google Arts & Culture

Відомо, що для створення онлайн-експозиції було залучено 33 музеї із 7 країн світу. Загалом користувачам мережі пропонують перегляд 800 експонатів, зокрема, репродукції картин Фріди Кало, записи приватного щоденника художниці, її листи та одяг. 

Для створення онлайн-експозиції було залучено 33 музеї із 7 країн світу.

Для унікального проекту вперше оцифрували 20 знаменитих картин легендарної мексиканки. Відтак тепер твори мистецтва можна побачити і в збільшеному вигляді, милуючись деталями легендарних картин. До кожного фото є інформація про твір мистецтва та історію його написання. 

Автори проекту подбали про те, щоб онлайн-сервіс був доступний на будь-якому ґаджеті. Відтак люди мають змогу ознайомитись з творчістю Фріди Кало як за допомогою комп’ютера, так і телефона. Окрім цього, в Google Street View можна переглянути місця, які вплинули на творчість Фріди Кало. Зокрема, мова йде про Будинок-музей Кало в Мехіко, де художниця писала свої картини. 

Telegram Channel