Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Динамо та Шахтар в окремому списку: скандал з договірняками набирає обертів

У скандалі замішані арбітри, футболісти, тренери і президенти клубів.

sport.znaj.ua

Динамо та Шахтар в окремому списку: скандал з договірняками набирає обертів

10 з 12 клубів УПЛ причетні до скандалу з договірними матчами

Майже всі клуби української Прем'єр-ліги причетні до скандалу з договірними матчами. Поза підозрою лише гранди - Динамо та Шахтар, пише видання Знай.

За інформацією "ПроФутбол", залученими в договірні матчі виявилися 10 клубів УПЛ - Ворскла, Зоря, Маріуполь, Верес, Олександрія, Олімпік, Карпати, Зірка, Чорноморець і Сталь

Основна увага на ​​Олімпіку і Вересі. Зокрема, основна і молодіжна команда донеччан підозрюються в декількох договірних поєдинках. У випадку з рівнянами, мова йде про матчі часів, коли команда виступала в Першій і Другій лігах.

Майже всі клуби української Прем'єр-ліги причетні до скандалу з договірними матчами. Поза підозрою лише гранди - Динамо та Шахтар. 

У свою чергу, Маріуполь розглядається в контексті скандального матчу з Гірник-Спортом. Раніше повідомлялося, що перед грою на ринок результатів цього поєдинку на біржі ставок було поставлено трохи більше тисячі доларів.

Решта команди УПЛ (Ворскла, Зоря, Олександрія, Карпати, Зірка, Чорноморець і Сталь) залучені в скандал з договірними через поєдинків молодіжних команд.

Цікаво, що у матеріалах, представлених раніше Нацполіцією, фігурували лише 5 клубів української Прем'єр-ліги: Ворскла, Зоря, Олександрія, Олімпік і Зірка.

Міністерство внутрішніх справ України підтвердило інформацію про масові облави на організаторів договірних матчів.

Слідчі дії планувалося провести раніше, однак правоохоронці вирішили дочекатися закінчення футбольного сезону. Через масштаби розслідування чемпіонат України міг бути зірваний. У скандалі замішані арбітри, футболісти, тренери і президенти клубів.

Колишній тренер Маріуполя Олександр Севідов прокоментував Sport Arena інформацію про обшуки МВС.

"Це поки що непідтверджена інформація. На даний момент я не вдома, гуляю з дитиною, і поки не готовий давати будь-які коментарі. Ситуація йде так, що не можна говорити передчасно про щось", - заявив тренер.

Telegram Channel