Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Любомлі змагалися духовики

У нинішньому році кількість учасників стала рекордно низькою — п’ять.

Сергій Боярчук

В Любомлі змагалися духовики

Вже понад 20 років в Любомльському районі проводять конкурс дичячих духових оркестрів

Взагалі ця ідея виникла ще в кінці 60 тих років минулого століття в засновника першого такого музичного колективу Івана Теплякова. Саме його іменем й назвали згодом районний конкурс-огляд. Свого часу в ньому приймало участь до двадцяти духових оркестрів із навчальних закладів краю.

Перше місце посів вже вкотре поспіль зразковий духовий оркестр районної гімназії під керівництвом Олександра Шоцького.  

У нинішньому році кількість учасників стала рекордно низькою — п’ять. І цьому є своє пояснення, але звучить воно переважно від представників влади, чиновників освіти. Тим не менше члени журі на чолі із заслуженим діячем культури України Анатолієм Вихованцем уважно прослухали весь репертуар колективів, відмітили зростання їх виконавської майстерності та визначилися із переможцем і призерами.

Отож, перше місце посів вже вкотре поспіль зразковий духовий оркестр районної гімназії під керівництвом Олександра Шоцького. До речі в активі цього колективу неодноразові перемоги на обласних конкурсах та виступи на республіканських сценах. Друге місце розділили вихованці навчальних закладів із сіл Гуща та Нудиже, третіми стали музиканти із Зачернеччя та селища Головне.

Сергій Боярчук

Telegram Channel