Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Вінниця на декілька днів стане «Островом Європа»

У програмі: зустрічі з митцями, літературні читання, дискусії.

Читомо.

Вінниця на декілька днів стане «Островом Європа»

15-17 червня 2018 року у Вінниці на 10 open-air локаціях міста відбудеться масштабний міжнародний фестиваль «Острів Європа», присвячений «камерним» літературам, малим мовам та локальним текстам

Фестиваль збере письменників, діячів мистецтва та інтелектуалів з України, Білорусі, Польщі, Чехії, Вірменії, Ізраїлю, Швейцарії, Канади та США на спільну розмову про Європу як острів, де можна відчути присутність Іншого на єдиній території – географічній та психологічній. Про це розповідає портал Читомо.

 Особливістю фестивалю є залучення унікальних урбаністичних «острівців» у різних точках Вінниці, прив’язаних до атмосфери літературності. На цих відкритих майданчиках відбуватимуться літературні читання, презентації, дискусії інтелектуалів, перформанси та концерти, виставки й квести, наповнюючи простір міста новими сенсами та видобуваючи з нього його органічні контексти.

Міжнародну програму фестивалю представлять автори, знані далеко за межами своїх країн, але досі не видані в Україні 

Відвідувачі фестивалю зможуть відчути атмосферу «літературного безвізу», який органічно поєднуватиме європейських митців з їхніми українськими колегами – доводячи понад столітню традицію інтегрованості української культури в континентальні й світові тенденції.

Міжнародну програму фестивалю представлять автори, знані далеко за межами своїх країн, але досі не видані в Україні. Зокрема, живий класик білоруської літератури Альгерд Бахаревіч, володарка престижної польської премії Вітольда Ґомбровича Вероніка Мурек, чеська літераторка Дора Капралова, ізраїльська письменниця родом з Чернівців Белла Шаєр, співзасновниця літературного салону у Цюриху Дана Ґріґорчеа.

Детальну програму фестивалю дивіться за лінком

Telegram Channel