Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сім’я з Лисичанська на Луганщині створює мультфільми українською мовою і показує чудовий приклад іншим (відео)

Скріншот відео

Сім’я з Лисичанська на Луганщині створює мультфільми українською мовою і показує чудовий приклад іншим (відео)

На YouTube вони набирають тисячі переглядів, і хоч вони ще не зовсім досконалі - підтримайте родину справжніх українців на Сході

Над кожним мультиком подружжя Тученків та їхній трирічний син Максим працюють разом. Готові міні-фільми показують на власному ютуб-каналі «Хмаринка», передає ICTV.

Історії про букви, цифри, про тварин, а також розповіді про Україну набирають тисячі переглядів.

Тато Сергій розповідає, що коли синок підріс, став допитливим, батьки вирішили показати йому дитяче розвивальне відео, але українською мовою. Такого, як виявилося, обмаль. І вони вирішили створити своє, аматорське.

У кожного – своя частина роботи: мама займається текстом и озвучуванням, тато – анімацією і монтажем, а синочок –  головний продюсер, котрий і каже, що йому до вподоби.

Першим був мультик про цифри, його виклали в інтернет, а потім створили канал і назвали «Хмаринка», своєрідно переклавши на українську мову прізвище родини Тученко. І мультики про кольори,  звірят, літери, транспорт, про визначні місця України набули популярності.

Мама Олена розповідає, що важливість мови і України вони відчули під час визволення Лисичанська, коли сиділи в підвалі. Тоді й вирішили, що дитина має чути рідну мову з дитинства. 

 Створення 3-хвилинної анімації займає 7 годин.  У кожного – своя частина работи: мама займається текстом і озвучуванням, тато – анімацією і монтажем, а синочок –  головний продюсер, котрий і каже, що йому до вподоби. Зараз вже мають 33 відео.

"Дитячий канал хмаринка представляє" - це вже озвучує Максимко.

Звісно, тут багато ще недоліків, відчутний російський акцент мовців, але кожного разу вони удосконалюються, а значить – все вийде, якщо дуже захотіти.

 

 

Telegram Channel