Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Вітер давав чосу – проте й він не наздогнав реактивних скороходів «Луцької десятки»! (фото та відео)

Вперед - за перемогою!

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Вітер давав чосу – проте й він не наздогнав реактивних скороходів «Луцької десятки»! (фото та відео)

В обласному центрі Волині вже втринадцяте відвирував легендарний турнір зі спортивної ходьби

 Без дощу, але з неабияким поривчастим вітром зустрів сьогодні, першого липня, Луцьк учасників традиційних змагань зі спортивної ходьби.

Врочистій церемонії відкриття вже 13-ої за ліком «Луцької десятки» передувала хвилина мовчання. Адже саме сьогодні лучани скорботно оплакують свого загиблого на Сході земляка – 22-річного Андрія Волоса…

Врочистій церемонії відкриття вже 13-ої за ліком «Луцької десятки» передувала хвилина мовчання. 

Ведучий представляє учасників змагань, після чого кожен займає своє місце перед стартовою лінією. Хтось при цьому ще продовжує розминатися, перекочуючись з ноги на ногу, хтось сконцентровано вдивляється вдалечінь маршрутної дистанції, а хтось відкрито уповає на небесне заступництво – осіняючи себе хресним знаменням…

Рівно о 10.00 лунає постріл стартового пістолета, і в бій кидаються чоловіки та юніори. Відразу за ними – о 10.02 – стартують жінки та юніорки. Дорослі долатимуть 10 км, юне покоління – п’ять.

Попереду - 10 км дистанції!

Вони справді «йдуть» (за перехід на біг судді спочатку роблять попередження, а потім і «виписують» дискваліфікацію) – але роблять це чи не втричі швидше, ніж ходить звичайна людина, навіть поспішаючи вранці на роботу!

У скорохода під час проходження дистанції працюють не лише ноги, а й плечі, руки, м’язи шиї, спини, живота, навіть сідниці працюють – та ще й як!

Такі дівчата на побачення не спізнюються...

Ну а тренери ще й постійно «підбадьорюють» своїх:

– Не опускати голову, не опускати!

– Руками активніше працюй, руками!

– Візьми з тазика мочалку, освіжися трохи! (Обабіч траси справді стоять пластмасові миски з водою та губками.)

– Чого ти повзеш, як та черепаха?! Якого ми тоді сюди їхали?!

А ще учасників неабияк бадьорить поривчастий вітер. Цей «хуліган» то банер котрогось зі спонсорів турніру перекине – а там, дивись, і не таку вже легку пластмасову фішку-ковпак, неначе ту пір’їнку, посуне по асфальту!

Легендарна луцька скороходка Надія Боровська.

Аж ось дзеленчить дзвін – юніори та юніорки завернули на останнє коло!

Першими «п’ятірочку», звісно, долають хлопці – адже ж і стартували на дві хвилини раніше, та й загалом є трохи швидшими за своєю природою.

Переслідувачі дуже стараються, але фінішну стрічку з чималеньким відривом першим перериває 19-річний Ілля Білик з Буська на Львівщині (його результат 21 хвилина 07 секунд). А ось «срібло» та «бронзу» виборюють представники Любешівської ДЮСШ Дмитро Медведюк та Тарас Корецький, боротьба між якими точиться до останнього метра дистанції (відповідно 22.45 і і 22.46)!

 Переслідувачі дуже стараються, але фінішну стрічку з чималеньким відривом першим перериває 19-річний Ілля Білик з Буська на Львівщині (його результат 21 хвилина 07 секунд).

Тим часом серед юніорок увесь п’єдестал займають любешівські спортсменки! «Золото» у Валерії Шоломіцької (25.45,5), «срібло» в Юлії Петрик (26.01,8), «бронза» в Іванни Меліщук (26.31,5). Дівчатам, відповідно, лише 13, 14 і 15 років!

Найемоційніший момент - «позаконкурсний» забіг дітей та дорослих з особливими потребами.
Три юних любешівки окупували весь п'єдестал у Луцьку!
А це - соколи-юніори!

Ще трохи – й дзвін лунає вже для дорослих! Боротьба і тут триває ще та, проте першим серед чоловіків до фініша дістається 20-річний Віктор Шумік (41.00,35) – торішній переможець турніру серед юніорів! Ото мужніє хлопець – буквально на очах!

За ним фінішують Сергій Сусик (41.26,3) та Володимир Колесник (41.44,51).

Натомість серед жінок перемагає без жодного перебільшення легендарна скороходка. Лучанка Надія Боровська з часом 43.47 вчетверте поспіль та всьоме загалом виграє «Луцьку десятку»! 

Натомість серед жінок перемагає без жодного перебільшення легендарна скороходка. Лучанка Надія Боровська з часом 43.47 вчетверте поспіль та всьоме загалом виграє «Луцьку десятку»! І навіть знаходить в собі сили, аби відразу підхопити на руки чотирирічного сина Марка та обійняти чоловіка, які палко підтримували «свою» учасницю впродовж усієї дистанції!

«Срібло» бере Тамара Гаврилюк з Житомира (44.59), а «бронзу» – Марія Філюк з Любешова (45.27).

Шістка кращих скороходів-чоловіків.
Я ж маму всі 10 км підтримував - тож теж заслужив грамоту!

Справжнім емоційним драйво-вибухом став забіг дітей та дорослих з особливими потребами, який відбувся відразу після завершення змагань скороходів. І хай долали вони лише якихось 200 метрів - робили це з величезним натхненням та бажанням, ані крапельки не шкодуючи сил! 

Ну а насамкінець найцікавіше – нагородження!

Кубки, медалі, грамоти… Проте найширшими усмішки переможців та призерів стають тоді, коли справа доходить до конвертів «з доважком» від одного з генеральних спонсорів змагань – газети «Волинь-нова»!

Більше фото - у нашій галереї:

Telegram Channel