Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Варшаві представили польський фільм про російські злочини на Донбасі (ТРЕЙЛЕР)

prostir

У Варшаві представили польський фільм про російські злочини на Донбасі (ТРЕЙЛЕР)

«Дружба у тіні Кремля. Завтра Україна» — так називається документальний фільм журналістів польського телеканалу «Republika» Мацєя Ґрабиси та Войцєха Яхим’яка, прем’єра якого відбулася у варшавському кінотеатрі «Вісла» 29 червня

Стрічка є другою частиною циклу «Дружба у тіні Кремля» — перша була присвячена агресії Росії на Грузію і зосереджувалася навколо виступу тодішнього президента Польщі Леха Качинського у Тбілісі в 2008 році на захист незалежності Грузії, повідомляє Prostir

У Тбілісі польський президент, який загинув унаслідок авіакатастрофи в Смоленську у квітні 2010 року, сказав: «І ми теж чудово знаємо, що сьогодні Грузія, завтра Україна, післязавтра країни Балтії, а потім, можливо, прийде час і на мою країну, на Польщу».

Цикл показує погляд на цей виступ з трьох перспектив: смоленської авіакатастрофи, війни в Україні та створення союзів країн Центрально-Східної Європи, котрі знаходилися в комуністичній зоні впливу. Цикл є описом постаті Леха Качинського і того, як його сьогоднішні політичні спадкоємці розуміють сучасний світ.

Польський президент, який загинув унаслідок авіакатастрофи в Смоленську у квітні 2010 року, сказав: «І ми теж чудово знаємо, що сьогодні Грузія, завтра Україна, післязавтра країни Балтії, а потім, можливо, прийде час і на мою країну, на Польщу».

В основі другої частини цієї документальної кінострічки — доповідь про російські злочини в Україні, авторкою якої є депутат «Права і справедливості» Малґожата Ґосєвська.

Фільм представляє 6 з 64 свідків, які згадуються у доповіді. Цей документ був внесений у 2016 році до Міжнародного суду в Гаазі.

 

Telegram Channel