Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Юна волинянка здобула гран-прі на конкурсі в Греції

Юна лучанка здобула гран-прі на конкурсі в Греції.

Фото надано Софією Юхимюк.

Юна волинянка здобула гран-прі на конкурсі в Греції

Софія Юхимюк брала участь у конкурсі World Little Supermodel-2018

У модельній школі Софія Юхимюк, яка перейшла у 7 клас, займається трохи більше року. За цей час вже встигла взяти участь у кількох конкурсах і заявити про себе.

У вересні минулого року на фестивалі "Волинська княжна" Софія взяла гран-прі. І це був її перший здобуток в модельній кар’єрі. Затим спробувала себе в рекламі одягу та парасольок. А в листопаді минулого року Софію запросили на зйомки кліпу, які проходили у Тарканівському форті на Дубенщині. На конкурсі "Мініміс Волині" дівчинка також здобула гран-прі. Уже не раз, як модель, з’являлася на сторінках глянцевих журналів.

– Коли побачила себе в журналі, то дуже зроаділа, – зізнається дівчинка. – Захотілося зробити більше. Дізналася, що буде конкурс у Греції і захотіла поборотися в ньому.

Волинянка дарувала дівчатам печиво з написом "Україна", а членам журі – ляльки-мотанки з побажаннями. Про себе ж розповіла ще й у віршованій формі. Спеціально для такого випадку дідусь Софії Іван Пукля, який має поетичний дар, склав онучці вірша.

Батьки підтримали Софію і ось вона з мамою Наталею вже на півострові Халкідіки. У перший день конкурсантки представляли себе та свою країну і обмінювалися подарунками. Волинянка дарувала дівчатам печиво з написом "Україна", а членам журі – ляльки-мотанки з побажаннями. Про себе ж розповіла ще й у віршованій формі. Спеціально для такого випадку дідусь Софії Іван Пукля, який має поетичний дар, склав онучці вірша:

Я Софійка з України.
Я свій рідний край люблю.
Од верби і від калини
Вам привіт передаю.
Як найвищу нагороду
В європейський світ несу
Слово вільного народу,
Його силу і красу.
Маю гордість, маю вроду,
Вірю в праведність добра,
Бо пила цілющу воду
Із могутнього Днгіпра.

– Я страшенно переживала, – каже мама Софії Наталя. – Бо представлення було в той же день, коли ми прибули в Грецію. Але Софія справилася з усім. І вазгалі стала впевненішою в собі.

Щодня тривали репетиції. А потім ще й фестиваль "Сузір’я Еллади". На ньому юна лучанка виконала народний танець "Печене порося". Зазвичай, цей танок виконує група. Але Софія станцювала його сама за спеціальною постановкою. Додало впевненості те, що дівчинка займається у ансамблі народного танцю "Джерельце" при Луцькій ЗОШ №25 (керівник – Мирослава Войтович-Смирнова, хореограф – Валерій Смирнов).

Уже наступного дня був власне конкурс World Little Supermodel-2018, де Софія Юхимюк здобула гран-прі.

Тепер у дівчинки нові плани. Чи пов’язуватиме своє майбутнє з модельною діяльністю, впевнено сказати не береться. Але здобутки показують, що має зорошу перспективу.

 

Telegram Channel