Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Народні аматорські колективи Любешівської об'єднаної територіальної громади  підтвердили звання «народний»

Атестація колективів проводиться кожні три роки.

Любешівська селищна рада об’єднаної територіальної громади.

Народні аматорські колективи Любешівської об'єднаної територіальної громади підтвердили звання «народний»

У Будинку культури Любешівської селищної ради відбулося концертне дійство атестації народних аматорських колективів Будинку культури Любешівської селищної ради на предмет підтвердження звання «народний аматорський» «Я живу тобою, Україно!»

Сайт Любешівської об'єднаної територіальної громади повідомив, що атестація народних аматорських колективів проводиться кожні три роки з метою підвищення художнього рівня та виконавської майстерності творчих колективів, а також зростання їхньої ролі у розвитку аматорської народної творчості.

Цього дня звання підтверджували сім аматорських колективів Любешівської громади:

  • народний аматорський хор (керівник Сергій Швайко);
  • народний аматорський фольклорний колектив «Живиця» (керівник Галина Черевко);
  • народний ансамбль народної музики «Медодзвін» (керівник Олександр Матюк);
  • народне аматорське чоловіче вокальне тріо «Соколи» (керівник Роман Дащенко);
  • народний аматорський фольклорний колектив «Оргінії» с. Проходи (керівник Віра Круковець);
  • народний аматорський театр мініатюр (керівник Ірина Матюк);
  • народний аматорський ансамбль народного танцю «Терниця» (керівник Ніна Сащук).

 Всім колективам було підтверджено їх почесне звання «народний аматорський».

Творчий захід оцінювали члени комісії:

Ірина Станіславівна Хмілевська – викладач Волинського державного коледжу культури і мистецтв ім. І.Ф. Стравінського, провідний методист з народної творчості Обласного науково-методичного центру (ОНМЦ), заслужений діяч мистецтв України, Ніна Антонівна Фурдило – головний режисер ОНМЦ, Надія Валеріївна Смірнова – провідний методист з музичного жанру відділу аматорського мистецтва та народної творчості ОНМЦ.

Крім колективів, що носять звання «народний» показали свою майстерність колектив Будинку культури «Веселі хлопці», створений Олександром Матюком на базі ансамблю народної музики «Медодзвін» та учасники народного театру мініатюр Богдана Клявзунік, Віктор Деміх та Єлізавета Кузьмич - переможниця конкурсу патріотичної пісні «Моя країна – Україна».

Всі присутні в залі в черговий раз мали змогу насолодитися високохудожнім аматорським мистецтвом та отримали позитивний заряд емоцій від зустрічі з прекрасним світом музики, пісні і танцю!

Комісія визначила професіоналізм, високу виконавську майстерність колективів та подякувала учасникам художньої самодіяльності за самовіддану і натхнену працю по розвитку та примноженню культурних надбань і традицій українського народу. Всім колективам було підтверджено їх почесне звання «народний аматорський».

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel