Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Зайцям» доведеться щось вигадувати

Метрополітен почав функціонувати у 1900 році.

Вокруг Света.

«Зайцям» доведеться щось вигадувати

Метро Парижу планує відмовитися від квитків

Паризьке метро щорічно продає 550 мільйонів паперових квитків. Деякі з них стають сувенірами, але більшість — сміттям на бруківці. При цьому 5% куплених квитків не спрацьовують через ненадійну магнітну стрічку. Про це розповідає Вокруг Света.

 Паризьке метро щорічно продає 550 мільйонів паперових квитків.

Проаналізувавши ситуацію, Ile-de-France Mobilites (IDFM), яка координує транспортні мережі в Парижі і його передмістях, збирається до 2021 року перейти на повністю автоматизовану систему. «Ми хочемо поступово вивести з ужитку квитки на метро», - говорить Валері Пекрес, президент IDFM.

Багато пасажирів з передмість вже користуються електронними проїзними Navigo. IDFM збирається ввести ще два варіанти, розроблені для туристів і разових поїздок.

Паризьке метро, ​​що відкрилося в 1900 році, - одна з найбільш перевантажених транспортних систем світу, нею користується близько 1,5 мільярда пасажирів на рік. Нові турнікети будуть встановлені восени 2018 року. Систему планують також зв'язати із автобусними та залізничними маршрутами і випробувати перед Олімпійськими іграми в Парижі у 2024 році.


 

Telegram Channel