Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Щоб музей не страждав від крадіжок - встановили відеокамери

Стежитимуть за всіма відвідувачами

Тільки разом

Щоб музей не страждав від крадіжок - встановили відеокамери

їх встановили у кожному експонатному залі та на вході до музею

У міському історичному музеї Нововолинська встановили 7 камер відеоспостереження. За словами директора закладу Тетяни Марценюк, крадіжки у музеї відбуваються надзвичайно часто. Зокрема, минулого року музей «збіднів» на шість писанок, фотографії остарбайтерів із таборів Сибіру, а півтора місяці тому – на два військових кашкети. Про це пише сайт "Тільки разом". 

«Встановлення відеоспостереження відкриває перед нашим музеєм нові перспективи, адже через відсутність охорони та контролю ми не могли організувати багато цікавих виставок, – розповіла директор музею Тетяна Марценюк. – Два працівники музею просто не можуть наглядати відразу за усіма відвідувачами музею».

Минулого року музей «збіднів» на шість писанок, фотографії остарбайтерів із таборів Сибіру, а півтора місяці тому – на два військових кашкети.

Варто зазначити, що у фондах історичного музею Нововолинська налічують 6097 експонатів, з них 1422 – предмети основного фонду, які належать до державної частини Музейного фонду України, 4640 – предмети науково-допоміжного фонду.

Відтепер у кожному експонатному залі та на вході до музею встановлені камери відеоспостереження. Працівники музею запевнили, що тепер неоціненні експонати будуть під пильним наглядом.
дозволяє максимально працювати на результат», – зазначив Назарій Недбайло.

Telegram Channel