Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Маневиччині відбувся перший Фестиваль-конкурс «Волинський зорепад»

Мегапісенне мистецьке дійство «Волинський зорепад 2018» вирувало протягом двох днів в Маневицькому районному Будинку культури.

Фото Юлії Музики

На Маневиччині відбувся перший Фестиваль-конкурс «Волинський зорепад»

З великим успіхом у Маневичах 14-15 липня перший відкритий Фестиваль-конкурс дитячо-юнацького вокального мистецтва «Волинський зорепад 2018». У ньому взяли участь 115 солістів та ансамблів малих форм із республік Польща, Литва, Татарстан, міст Києва, Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської областей України. Свої здібності конкурсанти п'яти вікових категорій демонстрували у трьох номінаціях: естрадна пісня, академічний жанр та народна пісн

Мегапісенне мистецьке дійство «Волинський зорепад 2018» вирувало протягом двох днів в Маневицькому районному Будинку культури. На урочистому відкритті вітав конкурсантів, їхніх керівників та батьків очільник районної державної адміністрації, голова організаційного комітету фестивалю Андрій Линдюк, який висловив своє побажання, аби цей фестиваль проходив на Маневиччині вдруге, двесяте, в тисячний раз, і, можливо, саме на цій сцені виступатиме і майбутній переможець Євробачення!!! Гарних емоцій і успішних виступів бажали учасникам голова районної ради Анатолій Мельник та директор фестивалю-конкурсу, заслужений діяч мистецтв України Олександр Синютін. А окрему вдячність адресували організатори фестивалю підприємцям району, меценатам фестивалю-конкурсу, завдяки фінансовій підтримці яких відбулося це грандіозне мистецьке свято.

Кращими з кращих названо 38 конкурсантів. Зокрема, перші місця в І віковій категорії (8-10 років) завоювали голосисті і артистичні Христина Самолюк з м. Луцьк та Юлія Черчик з Маневич, ІІ – у Валерії Килюшик з м. Вараш та Владислави Волинець і Єлизавети Королюк з Луцька, ІІІ стали Аполінарія Пашко та Ілля Ромась з м. Вараш.

Виступи конкурсантів, які чарували своєю різноманітністю і неповторністю, оцінювало високопрофесійне журі, до складу якого ввійшли: Олеся Білаш (голова журі) – заслужена журналістка України, автор і ведуча концертних програм Національного радіо; Іванна Комаревич – оперна співачка, доктор філософії, кандидат мистецтвознавства, викладач Львівської музичної академії; Володимир Кучко – викладач музичного відділення Луцького педагогічного коледжу.

Кращими з кращих названо 38 конкурсантів. Зокрема, перші місця в І віковій категорії (8-10 років) завоювали голосисті і артистичні Христина Самолюк з м. Луцьк та Юлія Черчик з Маневич, ІІ – у Валерії Килюшик з м. Вараш та Владислави Волинець і Єлизавети Королюк з Луцька, ІІІ стали Аполінарія Пашко та Ілля Ромась з м. Вараш.

В ІІ віковій категорії (11-14 р.) переможцями визнано талановитих і ліричних юних джентельменів  Павла Свирида з Тернопільської області та маневичанина Станіслава Мельника, до їхнього товариства потрапила і чарівна паняночка з Вараша Анастасія Тимець, ІІ місця – у представниць м. Луцька Анастасії Лукашик, Ольги Ткаченко, Анни Мирончук та Ангеліни Набухотної з м. Вараш, ІІІ – у Єлизавети Кузьмич з Любешівщини, Оксани Ясюк з Вараша та Марії Павлович з Луцька.

Найкращими в третій категорії (15-17 р.) названо  романтичного виконавця з м. Вараш Дмитра Орешка, маневицького соловейка Катерину Іващик та обдаровану красуню з Ковеля Вікторію Тітчук, друга премія  – у Вікторії Михайлевської  із с. Черськ Маневицького району та Ольги Островик з Луцька, третя дісталась Лігіті Рудокаіте з м. Купішкіс Литовської республіки та юним представницям Маневиччини – Іванні Міцевській (с. Рудники) та Дані Горайчук (с. Прилісне).

Заслужена нагорода за зайняте 1 місце у своїй категорії у Юлії Черчик
Заслужена нагорода за зайняте 1 місце у своїй категорії у Юлії Черчик

   Перемогу в ІV віковій категорії (18-25 р.)  отримала незрівнянна Анастасія Романюк (Маневичі), почесне ІІ місце – в Анетти Дзялак з Республіки Польща та Яни Гусенко (Маневичі), ІІІ – в колківчанки Анастасії Єфімової.

    В V  категорії (ансамблі малих форм) неперевершеними були дуети Лесі Грішанової і Вікторії Малаховської  з м. Луцьк та Ірини і Дарини Коськів з Черевахи Маневицького району, а також яскраві і неповторні учасниці фестивалю, а заодно і виконавиці його гімну – маневицьке тріо «Троянда», другими стали дует Уляни Островик та Регіни Савчук і квартет «Мальви» (Маневичі), ІІІ почесне місце – в дуету Ангеліни Кликоцюк та Артема Кисляка з Ковеля, тріо «Криниченька» та квартету «Апельсин», що представляли м. Вараш.

Наступного дня на сцені Будинку культури відбулось нагородження дипломами, статуетками та золотими кулонами 38 переможців фестивалю. Учасниця з Вараша Катерина Крук отримала за свою проникливу патріотичну пісню, присвячену загиблим синам України, спеціальний приз від соціального благодійного проекту «Love to life» – набір срібних прикрас. А Гран–прі так нікому не дісталось, бо багато яскравих і назвичайно  талановитих учасників фестивалю однаково на нього заслуговували. 

Під шалені оплески глядачів від організаторів дійства, – голови оргкомітету Андрія Линдюка та директора фестивалю Олександра Синютіна, ще і ще звучали слова подяки всім спонсорам заходу, яким було  доручено  почесну місію нагородження переможців, а потім і самі меценати отримали подяки та подарунки.

Заключний гала-концерт, який відкрила неперевершеним виступом  член журі, оперна співачка Іванна Комаревич, пройшов на одному диханні.  Музичні композиції дарували наповнені радісними емоціями переможці та лауреати фестивалю, а в залі не стихали аплодисменти та захоплені вигуки «Браво!». Зі сцени звучали бездоганно виконані пісенні твори українською, англійською, литовською, польською, французькою, італійською, російською мовами. Окрім майстерного вокального виконання, вражали учасники фестивалю і неперевершеними сценічними образами: вишукане народне вбрання, розкішні сукні, модні оригінальні костюми, аксесуари.

Голова журі Фестивалю-конкурсу «Волинський зорепад 2018» Олеся Білаш, заслужена журналістка України, автор і ведуча концертних програм Національного радіо:

– Ми почули так багато прекрасних виступів! Всі конкурсанти талановиті і всім їм ми щиро вдячні за те, що вони стали учасниками цього грандіозного пісенного дійства. Хтось був краще підготовленим, комусь важче було побороти хвилювання, та всі яскраві і достойні! Дякуємо всім причетним до організації фестивал, щиро дякуємо учасникам, їхнім наставникам, батькам! Нехай зірочки наших конкурсантів  запалюють небосхил української сцени! А інформацію  про фестиваль слухайте на Національному радіо «Культура».

Юлія Казновецька, бабуся юного тернопільського соловейка Павла Свирида, вихованця оперної співачки Іванни Комаревич:

– Ми й не сподівались на такий прийом.  За рік занять вокалом Павлик як соліст та піаніст в містах Київ, Львів та Тернопіль став володарем гран-прі чотирьох вокальних конкурсів  та ще в чотирьох посів перші місця, зокрема, став він і переможцем міжнародного фестивалю «Євро Фест 2018», проте такого рівня організації  не було ніде! Ми зачаровані і талантами конкурсантів, і уважністю організаторів фестивалю, і чудовими умовами проживання в готельно-ресторанному комплексі «Околиця»! І, звичайно ж, дуже дякуємо членам журі!  Приємно, що Павлик отримав ще одну перемогу!

Виконавиця з Польщі  Анетта Дзялак: 

– Я вже неодноразово фестивалила в різних містах, а в Україні побувала вперше, і дуже приємно вражена!  Дякую всім організаторам, дякую всім учасникам, дякую маневичанам, які щиро спілкувалися зі мною хто польською, хто англійською мовами.

Юлія Музика.

Telegram Channel