Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині представили унікальні документи Скоропадських (фото)

Любителям історії варто побачити виставку про рід Скоропадських.

Сергій Наумук.

На Волині представили унікальні документи Скоропадських (фото)

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського працює тематична виставка

На виставці «Скоропадські в історії України» широко представлені матеріали про рід Скоропадських. Йдеться про документи, світлини та наукові дослідження.

До уваги відвідувачів дитячі дерев’яні кеглі. Хоча це не ті іграшки, якими бавилися діти Павла Скоропадського, але повністю ідентичні, про що свідчить знімок дівчинки з кеглями.

Майбутній гетьман України — такий собі бравий гусар — стрибає на коні через стіл з пляшками, навколо якого сидять його товариші. 

Є чимало світлин з гетьманом Павлом Скоропадським. Зокрема та, де зафіксовано стрибок на коні через паркан. А в книзі «Скоропадські», яку люб’язно показав завідувач Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського Віталій Кушнір, є ще одне фото, де майбутній гетьман України — такий собі бравий гусар — стрибає на коні через стіл з пляшками, навколо якого сидять його товариші.

Викличе зацікавлення й лист гетьманівни Олени Отт-Скоропадської до накової співробітниці музею Наталії Гатальської, де пані Олена висловлює задоволення тим, що триває реконструкція будинку Липинських.

 

Telegram Channel