
Плід насичений глюкозою, фруктозою і багатьма вітамінами.
Секрети вибору стиглого чудо-плоду
Гранат люблять не лише через його смак, але й надзвичайну користь для здоров’я
Вибрати плід, щоб всередині він виявився стиглим, соковитим і солодким, не розкриваючи його, досить важко, але можливо. Порадами ділиться портал Ukr.Media.
Перш за все, потрібно звернути увагу на шкірку. Вона повинна бути насиченого червоного кольору, іноді з помаранчевим або рожевим відтінком. Важливо щоб на гранаті не було коричневих м'яких плям, які свідчать про початок гниття фрукту. Шкірка у стиглого граната щільно обтягує плід, виразно підкреслюючи його межі. На поверхні граната не повинно бути ніяких пошкоджень.
Крім того, шкірка дозрілого плоду повинна бути підсохлою і трохи одерев'янілою. Але слід пам'ятати, що занадто суха шкірка може бути свідченням того, що плоди занадто довго зберігалися і всередині теж встигли висохнути або підгнили.
Зрілий гранат повинен бути важчим, ніж здається на вигляд.
Гранат не повинен бути гладеньким. Якщо гранат гладкий – це означає, що його зірвали недозрілим. Зрілий гранат повинен бути важчим, ніж здається на вигляд. Справа в тому, що в стиглому гранаті немає порожнин, а зерна налиті соком. Вибирайте щільні і тверді плоди. Якщо гранат м'який, можливо він був підморожений.
При виборі також слід заглянути в хвостик або так звану «корону» граната. Там не повинно бути ніяких зелених паростків, а суцвіття має бути висохлим.
У стиглого граната зерна повинні бути соковитими і солодкими. Колір зерен не є критерієм якості і стиглості граната. Але якщо ви хочете прикрасити ним салат або інше блюдо, то, безсумнівно, потрібно вибирати гранати з зернами насиченого червоного відтінку.
