Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Донбасі Росія розгортає комплекси протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби

Ще один доказ, що Путін готує повномасштабне вторгнення.

Фото pravda.com.ua.

На Донбасі Росія розгортає комплекси протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби

Це нарешті зафіксувало ОБСЄ

СММ ОБСЄ зафіксувала на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей новітні засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби російського виробництва.

Про це йдеться у звіті місії від 10 серпня, інформує «Українська правда».

Наголошується, що 9 серпня безпілотник СММ у Луганську та в районі селищ Лобачеве і Бугаївка зафіксував до 30 танків збройних формувань РФ, реактивну систему залпового вогню, чотири установки зенітно-ракетних комплексів та 26 одиниць причіпної артилерії.

9 серпня безпілотник СММ у Луганську та в районі селищ Лобачеве і Бугаївка зафіксував до 30 танків збройних формувань РФ, реактивну систему залпового вогню, чотири установки зенітно-ракетних комплексів та 26 одиниць причіпної артилерії.

Крім цього, 28 липня безпілотник ОБСЄ виявив 4 різні системи радіоелектронної боротьби (РБ-341В «Леєр-3», 1Л269 «Красуха-2», РБ-109А «Билина» та спеціальний комплекс для постановки перешкод безпілотним літальним апаратам "Репелент-1) біля н.п. Чорнухине.

У Спеціальній моніторинговій місії підкреслили, що зафіксували наявність усіх чотирьох систем уперше.

Українська сторона СЦКК наголосила, що усі ці комплекси створені в РФ протягом останніх років.

«РБ-109А «Билина» – взагалі має бути прийнята на озброєння російської армії лише цього року за результатами військових випробувань. Випробування ці, як бачимо, проводяться на території України», – заявили в СЦКК.

Як повідомлялось, у ніч на 8 серпня безпілотник ОБСЄ зафіксував колони вантажівок, які в’їжджали в Україну з боку РФ і виїжджали з неї грунтовою дорогою у місці, де відсутні прикордонно-пропускні споруди.

Telegram Channel