Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Навчання льотного складу з практичним застосуванням авіаційних засобів ураження (бомбометання, пуски ракет) проводилося на території полігона у Поворську Ковельського району. Протягом вересня цього року тут проходитиме ще більш масштабний вишкіл із залученням сил та засобів Сухопутних і Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

 

12 вуличних камер спостереження встановили у селах Зміїнець, Княгининок і Милуші Луцького району на магістралі М19, що веде з обласного центру до Ковеля. Прилади придбали на суму 189 тисяч гривень за кошти Княгининівської об’єднаної територіальної громади. За словами її очільниці Олени Твердохліб, уже помітили, що машини почали їздити населеними пунктами дещо повільніше. Наразі чиновниця планує звернутися до Служби автомобільних доріг розмістити таблички, щоб попередити водіїв про відеонагляд.

 

8 нових Центрів надання адміністративних послуг з’являться на Волині. Один із них буде мобільним (в Устилузькій ОТГ). Стаціонарні відкриють у Заболоттівській та Забродівській ОТГ Ратнівського, Вишнівській Любомльського, Колодяжненській Ковельського, Прилісненській Маневицького, Зимнівській Володимир-Волинського та Павлівській ОТГ Іваничівського районів. Наразі для цих громад затверджуються документи з максимально детальним описом аспектів створення ЦНАПів.

 

Майже весь червень відпочивав в анексованому Криму екс-захисник збірної України і донецького «Шахтаря», лучанин В’ячеслав Шевчук (на фото). Футболіста бачили на пляжі готелю «Ялта-Інтурист». За збірну України Шевчук грав упродовж 13 літ у 54 матчах. Завершив кар’єру позаторік. У 2009-му футболіст у складі донецького «Шахтаря» виграв Кубок УЄФА, після чого його нагородили орденом «За мужність III ступеня».

 

У майже 35 тисяч отримувачів субсидій у Волинській області заборгованість за газ становить 10,6 мільйона гривень. Споживачі використовували більше голубого палива, ніж затверджено державою у соціальних нормах, або не платили за ресурс чи наростили борг ще до початку опалювального сезону. Через несплату органи соцзахисту мають припинити нарахування боржникам допомоги.

Telegram Channel