Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
           У минулі вихідні покалічилося 137 лучан

depositphotos.com

У минулі вихідні покалічилося 137 лучан

Завершується робочий тиждень, і луцькі лікарі просять жителів і гостей обласного центру берегтися від нещасних випадків і травм. Адже минулі субота і неділя видалися для медиків дуже «гарячими»

Так, у травмпункт звернулося 137 травмованих (сумний рекорд!), з них - 37 з переломами, 11 пацієнтів були у стані сильного алкогольного сп’яніння, 4- покусали тварини. Потерпілі лучани 16 разів викликали лікарів з дому у позаробочий час.

"Спекотною" виявилася ніч з 14 на 15 серпня у приймальному відділенні. Сюди звернулося 19 пацієнтів, з них 15 госпіталізували: 4 - в нейрохірургію, 3 - в травматологію, 3 - в ургентну хірургію, 2 - в неврологію, по 1 - в детоксикацію, гінекологію та пульмонологію.

Також у минулі вихідні до приймального відділення Луцької міської клінічної лікарні звернулося 98 пацієнтів, госпіталізовано - 69, надано амбулаторну допомогу — 29.

В операційному блоці виконано 33 операції. "Спекотною" виявилася ніч з 14 на 15 серпня у приймальному відділенні. Сюди звернулося 19 пацієнтів, з них 15 госпіталізували: 4 - в нейрохірургію, 3 - в травматологію, 3 - в ургентну хірургію, 2 - в неврологію, по 1 - в детоксикацію, гінекологію та пульмонологію. Серед госпіталізованих--троє постраждалих у ДТП.

Ось така невесела статистика повинна стати уроком для наших краян, що зараз планують, як провести свої вихідні.

Оксана КРАВЧЕНКО

Telegram Channel