Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Молодь Німеччини знайомилася з Волинню і Рівненщиною

Проект допомагає краще пізнати українську та німецьку культури, долучитися до збереження культурної спадщини

Луцька міська рада

Молодь Німеччини знайомилася з Волинню і Рівненщиною

В рамках проекту “Волонтерська експедиція німецькими місцями Київської, Рівненської та Волинської областей” до Луцька прибули представники ЦНК “Відерштраль” та ГО “Товариство німців Волині”

У залі засідань з ними зустрілися виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт та начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, повідомляє офіційний сайт Луцька.

У спілкуванні взяли участь представники міжнародної асоціації волонтерських програм ”Альтернатива-В”- Клод Ален-Шафелен, Матіас Хеспе, Яна Козубскі, голова ГО “Товариство німців Волині” Ольга Тибор, представники організації “Deutsche Jugend in der Ukraine” (Всеукраїнське об'єднання «Німецька молодь в Україні»), а також етнічні німці із різних міст України.

Дуже символічно, що у ці дні у Німеччині також перебуває делегація молоді із міста Луцька.

Звернувшись до гостей нашого міста із вітальним словом, Григорій Пустовіт зазначив: “Завжди приємно зустрічати у цьому залі гостей із інших міст, особливо з-за кордону. За останні два роки ми значно пожвавили співпрацю із німецькими колегами. Нашим партнером у Німеччині є край Ліппе. Дуже символічно, що у ці дні у Німеччині також перебуває делегація молоді із міста Луцька. Місто Луцьк має багату та насичену історію. У 1432 році Луцьк отримав Магдебурзьке право, вже тоді були налагоджені торгівельні зв’язки із народами, які проживали на території сучасної Німеччини. Ви побачите чудову пам’ятку архітектури- Лютеранську кірху. Нещодавно у Шацькому районі Волинської області було відкрито дитячий табір, збудований за волонтерські кошти жителів німецького міста Баварія. Сподіваюся, що наша співпраця буде корисною та ефективною”. Також він додав, що у квітні цього року лідери молодіжних організацій міста Луцька відвідали край Ліппе, де вони ознайомилися із досвідом роботи німецьких колег, дізналися багато нової та корисної інформації, та побажав учасникам проекту гарних вражень від перебування у Луцьку, які доповнять спогади про Україну.

Керівник проекту “Волонтерська експедиція по німецьких місцях Київської, Рівненської та Волинської областей” Людмила Коваленко подякувала представникам міської влади за теплий прийом. Вона розповіла, що проект реалізується уже третій рік поспіль за підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина. Він допомагає етнічним німцям, яких на території України, проживає близько 33-х тисяч, краще пізнати українську та німецьку культури, долучитися до збереження культурної спадщини, архітектурних пам’яток.

Після привітань присутні переглянули презентацію на тему “Луцьк-край Ліппе: партнерство та проекти”.

Telegram Channel