Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Яні Зінкевич у Рівному придбають житло

Будинки в Рівному не облаштовані пандусами

Дніпроград

Яні Зінкевич у Рівному придбають житло

Для цього потрібно внести зміни до цільової програми купівлі житла учасникам АТО, на яку передбачено 2,6 млн гривень з міського бюджету

Як повідомляє Радіо Трек, за попередні три роки за цією програмою місто купило п’ять квартир учасникам АТО.

Цього року за ці кошти можна купити три квартири учасникам АТО, в тому числі й госпітальєрці Яні Зінкевич. У разі затвердження змін на сесії Рівнеради житло рівнянні обиратимуть вже восени цього року. 

Я моніторила ринок нерухомості, і скажу, що у нас є проблема із пандусами. Якщо ще зовні його можна встановити, то всередині – ні. Перед ліфтом є сходинки, і навіть якщо там встановити рейковий пандус, то вона на нього сама не виїде. По-перше, без неї ми не можемо обирати квартиру, а по-друге треба врахувати вищесказані нюанси.

Втім ця історія має свою специфіку, каже начальниця відділу обліку та розподілу житла міської ради Наталія Марщівська: "Має бути програма, у якій буде прописано, що саме для неї квартира, виділені кошти. І тоді під ці кошти будемо шукати, по нормам житлового законодавства, їй квартиру. Я моніторила ринок нерухомості, і скажу, що у нас є проблема із пандусами. Якщо ще зовні його можна встановити, то всередині – ні. Перед ліфтом є сходинки, і навіть якщо там встановити рейковий пандус, то вона на нього сама не виїде. По-перше, без неї ми не можемо обирати квартиру, а по-друге треба врахувати вищесказані нюанси".

До слова, раніше у рівненських ЗМІ з'являлась інформація про те, що Яні Зінкевич нібито купили двокімнатну квартиру.

Втім, як заявила Наталія Марщівська, жодного ордеру на купівлю квартири Яні Зінкевич не виписували.

Натомість, офіційно Яна Зінкевич перебуває на квартирному обліку у міській раді з червня 2017 року. Нагадаємо, керівник медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич потрапила в дорожню аварію і травмувала хребет. Після травм керує батальйоном з інвалідного візка та навчається у медичному університеті у Дніпрі.

У жовтні 2016 року Зінкевич стала мамою.

Наприкінці січня цього року Зінкевич отримала в Римі нагороду священномученика Омеляна Ковча за життєвий приклад жертовності і гуманізму та задля порозуміння між народами.

Telegram Channel